Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

He llegit al blog de Luís Arroyo un decàleg molt interessant sobre la que ha de ser la nova estratègia republicana a partir de la victòria de Barack Obama en les passades eleccions nord-americanes de novembre.
El decàleg està extret d'un article de Karl Rove, guru dels neocon, publicat a Newsweek sobre el que haurien de fer per recuperar el poder davant Obama:

1. Evitar una oposició sense sentit: hauríem de recolzar el president Obama quan encerta (L'Afganistan), convènce'l quan sembli que obre la seva ment (mercat) i oposar-nos a ell quan s'equivoqui (impostos). Només recolzar-lo en els mèrits, diu Rove.

2. Sent-te tan còmode parlant de salut pública i d'educació com de seguretat nacional i d'impostos. (Rove proposa la vella tàctica de la triangulació, de seu avui gairebé col·lega Dick Morris: passar al terreny de l'adversari.

3. Guanyar la guerra contra el terror és qüestió de supervivència nacional. (Rove proposa aquí ser durs amb Obama si flaqueja...).

4. Els republicans han de guanyar terreny entre els grups de votants crítics, és a dir, votants de 18 a 29, hispans, sense renunciar a l'Amèrica Urbana.

5. Per ara, la nostra cara és el nostre lideratge en el Congrés. (Rove es mulla i proposa als senadors Kyl i Burr, i als congressistes Ryan, Cantor, Pence, McMorris, Roskam i McCarthy.

6. És essencial tenir bons candidats i, per tant, cal començar ja el seu cultiu, començant per les eleccions Gobernadores i Legislatives.

7. Deixa que qualsevol dels possibles presidenciables de 2012 corrin lliures; no hi ha necessitat de frustrar cap candidatura. (Rove dubta de Sarah Palin i demana lliure mercat).

8. Qualsevol que vulgui competir el 2012 ha d'ajudar el 2010. Palin, Tommey, Gingrich, Pawlenty, Huckabee, Jindal, Giuliani, l'Heritage Foundation, l'Ethics and Public Policy Center, l'Hoover Institution, l'American Enterprise Institute... tots ells són citats per Karl Rove com|com a essencials per a la reconstrucció.

9. La cultura importa (sic). Per cultura Rove entén la religió. Afirma sense complexos que "hauria d'ignorar-se l'abandonament del conservadorisme social, incloent la nostra agenda pro-vida". Rove esmenta amb certesa com Florida i Califòrnia han prohibit el matrimoni homosexual mentre perdia McCain. "Més de quatre milions d'americans que van a l'Església més d'una vegada a la setmana (sic) i van votar el 2004, es van quedar a casa el 2008. Representen la meitat de la diferència entre Obama i McCain" - afirma Rove.

10. Els republicans han de controlar els nous mitjans, perquè, diu el "cervell de Bush", com se li coneixia a Washington, el 70 per cent dels nord-americans veuen les notícies online. Rove no esmenta res de xarxes socials, blogs, etc., potser perquè no tingui espai a la pàgina.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger