Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Coneix als diputats absents

Llegeixo a La Vanguardia que la pàgina web de la Cambra dels Diputats d'Itàlia publica des d'avui, com una mesura de transparència, el nom dels parlamentaris que participen en les votacions però també d'aquells que no van acudir a les sessions.

Davant les imatges de l'hemicicle semibuit, amb votacions anul·lades per la falta del nombre necessari de diputats i sobretot l'alarma social i protestes (òbvies) per part de la ciutadania cap al treball dels seus diputats, el president de la Cambra baixa, Gianfranco Fini, va iniciar una batalla per a denunciar als absentistes.

Al principi s'havia proposat multar als senadors i diputats absents durant les votacions, però finalment es va optar pel càstig de la vergonya pública a l'aparèixer el seu nom en una llista. Així, tots els ciutadans poden consultar lliurement a la pàgina web les dades de les votacions, que es registren automàticament, i així es pot controlar qui ha votat i el que ha votat.
Cada mes les dades s'actualitzaran, quedant així registrat qui són els diputats que més han faltat a les votacions.
És interessant veure com hi ha molts diputats que han faltat al 60 o el 70% de les votacions, una mica increïble tenint en compte el seu sou.

Ara solament falta (i ja es demana des d'alguns mitjans), que la mesura s'estengui també al senat presidit per Renato Schifani, on l'absència de senadors també és preocupant. El mateix succeïx a Espanya, com bé indicava Fátima Ramírez el passat mes d'octubre, i que vaig explicar en aquest post.

Aquesta mesura se suma al nou sistema de votació, a través de lectors d'empremtes dactilars, que s'introduirà en el Parlament a partir de febrer, per a impedir que diputats i senadors puguin votar també pels seus companys absents (a Itàlia és habitual la figura de l'anomenat "pianista", el diputat o senador que en les votacions parlamentàries allarga la mà per a prémer també el botó del vot del seu company de partit absent).

La pregunta és: Quan es farà aquí? Interessa? O esperen que hagi una onada de crítiques com ha passat a Itàlia?

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger