Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El Twitpic a la política

L'interessant d'aquests temps és que la xarxa i les eines 2.0 permeten saber tot el que s'està produint en aquests instants, i també en els parlaments (sobretot al de Catalunya i al d'Euskadi), plenaris locals, plenaris del senat, etc... i fins i tot comunicar-te i discutir a través de Twitter amb els propis parlamentaris que estan presents en el ple o les diferents comissions.

En el Parlament català, hem pogut seguir aquesta mateix matí l'animada discussió entre els diputats Jose Antonio Donaire (PSC), Carles Puigdemont (CiU), Albert Batalla (CiU) i Montserrat Capdevila (PSC), parlant al seu torn amb desenes de participants al twitter.

Seguint amb twitter, una novetat que estem veient en els últims mesos: Twitpic. Fa una hora, la senadora Fátima Ramírez (PSOE) penjava en el seu canal de twitter una imatge del banc del Partido Popular durant el ple del Senat que es desenvolupava en aquests mateixos moments. En la imatge es veia aquesta bancada mig buida , mostrant el poc interès amb el que treballen molts polítics (no mostrava la resta de bancades, o sigui que no sé si treballaran més els altres partits).


La força d'aquesta imatge, en directe, actual i real, compartint-la amb tots els seus contactes i amb qui vulgui veure-la, és una mostra més de la importància que estan adquirint les noves tecnologies, no només a l'hora d'opinar políticament o d'interactuar amb la gent, sinó també de mostrar en imatge el que no és tan expressable (o creïble) a través de les paraules.

Fins a ara, un bon nombre de polítics (encara pocs) havien començat a usar Twitter para explicar-nos el que perceben sigui a nivell personal com polític, a més de mostrar-nos en directe, com deia anteriorment, el que es discuteix en parlaments o plenaris d'ajuntaments. Però també és cert el típic tòpic que una imatge val més que mil paraules, i per això cada vegada més freqüentment, a més, s'usa Twitpic, on al penjar una fotografia, feta normalment amb el telèfon mòbil personal, aquesta s'anuncia immediatament al twitter i qualsevol pot clicar i veure-la, i fins i tot fer comentaris sobre ella (un exemple és el comentari de Diego en aquesta foto) o compartir-la amb altres persones.

La comunicació avança, i és amb aquestes petites eines com la "política de la conversa" de la que sempre parla Donaire, que podem participar d'aquest diàleg amb els polítics.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger