Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Les noves tecnologies de la comunicació permeten crear activitats i campanyes del no-res. Només donant a conèixer una activitat pots fer que moltíssima gent que mai havia participat en cap activitat política/social, pugui fer-ho ara des de la comoditat de la seva casa, amb un clic. Si la plataforma o l'aplicatiu que permet la participació és bo, fàcil d'usar, original i divertit, pot aconseguir que la participació es torni exponencial.

Alguna cosa així s'està fent des d'UGT Catalunya en relació amb l'onada d'acomiadaments que s'estan produint en les empreses catalanes. Un bon exemple és la campanya contra els acomiadaments a Pirelli.

Avui Dijous, amb motiu de la presentació del Calendari Pirelli 2009 a Berlín, i degut al fet que l'empresa vol acomiadar a 280 treballadors a Manresa (30% de la plantilla), uns quants sindicalistes han creat la campanya “Menys pits i més treball”. En aquesta campanya, Avalot-UGT de Catalunya ha creat un altre calendari per a Pirelli, el calendari Pirelli Precari, i un aplicatiu d'enviament del calendari als directius de l'empresa per a protestar pels acomiadaments.

Aquest aplicatiu, que en el dia d'avui ja ha duu 430 missatges (+ calendaris) enviats, el podeu trobar a la web d'UGT Catalunya o en el blog de Jose Rodríguez. Enviar un calendari costa 5 segons, o sigui que ja sabeu.

És un calendari amb imatges sobre la precarietat en el treball, que contrasta amb el famós "calendari Pirelli" de nus femenins que l'empresa duu publicant anualment des de 1964 (excepte durant la crisi 1974-84).

Pirelli, a través dels seus productes, però també a través del seu calendari, ha aconseguit crear-se una imatge de marca. Amb aquesta iniciativa es pretén soscavar aquesta imatge de marca amb aquesta mesura de força al que més els dol, la seva reputació. El sindicalisme o bé s'adapta i tradueïx les seves accions a quelcom més que vagues, o està condemnat a tenir cada vegada menys pes en la societat actual, i és amb mesures com aquesta com pot demostrar la seva força.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger