Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Per a un partit polític és importantíssim difondre el seu argumentari, les opinions dels seus líders o les seves impressions sobre els més diversos temes. Aquesta difusió és important en la mesura que poden aconseguir més suports, donar-se més a conèixer i, en definitiva, aconseguir més vots en les següents eleccions.

Però la difusió costa. És complicat estar cada dia en els mitjans de comunicació com la televisió o la ràdio, però s'aconsegueix en moltes ocasions. Però fa uns anys hi ha una alguna cosa que ha canviat, i és que aquesta presència en els mitjans de comunicació tradicionals no significa que es tranformi en presència en un nou mitjà de comunicació com Internet.
Cal estar en la xarxa, i no solament mitjançant una pàgina web del partit o l'ús d'eines 2.0 que tan de moda s'han posat aquest últim any (Facebook, Twitter...). És la presència en blogs el que fa que el missatge del partit polític arribi a més gent, que pugui difondre's a la major velocitat possible i al major nombre de gent possible (els lectors d'aquests blogs), que al seu torn també poden escriure sobre el partit o sobre una idea determinada del partit en els seus blogs o en fòrums o en comentaris diversos.

És per tot això que la presència de blocaires en congressos de partits està adquirint en aquest "estiu congressual" una gran importància. Des d'alguns partits es fan crides a l'acreditació de blocaires per a assistir al congrés i per a anar explicant a través dels seus respectius blogs com transcorren les jornades, envoltats de militants del partit i dels seus màxims líders.

Si voleu assistir a algun congrés d'algun d'aquests partits, només us heu d'apuntar.
Us poso alguns exemples:

PSOE
El 37 congrés del PSOE tindrà lloc els pròxims 4, 5 i 6 de juliol. El web del congrés no ha variat i segueix sent una web amb dos documents PDF, però el més destacable és l'obertura del congrés a la ciutadania mitjançant l'ús d'eines en xarxa.

Un bon exemple d'això és el twitter del congrès, però també l'obrir per primera vegada les portes del congrés a blocaires, els quals no estan de manera nominal, sinó que pertanyen a diferents xarxes de blogs com Red Progresista, Socialdemocracia.org, Más Ciudadanía, Extremadura Positiva , la red de bloggers del PSC, o amb la xarxa oficial de bloggers del PSOE, la Blogosfera Progresista.
Les invitacions van arribar a les diferents xarxes, i aquestes s'han encarregat de decidir o de preguntar qui dels seus membres volen o poden anar.

PP Catalunya
El pròxim 5 i 6 de juliol tindrà lloc el XII congrés del partit, on, entre altres coses, es triarà al nou president (des d'avui se sap que és Alicia Sánchez-Camacho l'elegida de Rajoy).

D'entre les novetats que destaquen en el web del congrés és molt interessant la creació d'una barra del partit per al teu navegador (alguna cosa insòlita en la política espanyola). Des de la barra es pot accedir a enllaços propis del PP Catalunya, una recerca de continguts, i alertes amb les seves notícies més importants.


El contingut del web és gairebé nul, fins i tot hi ha un vídeo on durant 18 segons només es mostra el logotip del congrés, i aquí acaba. Però a mesura que s'acosti el congrés tindrà moltes més informacions (o això crec). A més, es podrà seguir el congrés en directe a través de fotografies, descàrregues, RSS de les notícies i alguna cosa interessant: un twitter de seguiment del congrés.

Sí que és destacable que per primera vegada es fa una crida a blocaires per a poder assistir al congrés i cobrir-lo com si fossin periodistes, i acreditant-se com a blocaires. Qui desitgi assistir es pot apuntar a través del mateix web del congrés, i el blocaire rebrà la seva acreditació conforme a les places definitives que es puguin acceptar.
De moment, també hem rebut una invitació tots els assistents al passat Beers&Politics. Gràcies!

CDC
És el web més complet, al costat del web del PSC, de tots els congressos de partit que se celebren o s'han celebrat aquest estiu.
El congrés es realitzarà els dies 11, 12 i 13 de juliol, i realment tindrà molt en compte als blocaires que vulguin participar tant en el seguiment del congrés a través dels seus blogs com especialment al seguiment i discussió de la ponència 4 sobre noves formes de participació política.

El blocaire interessat en assistir ha d'apuntar-se a través del web del congrés, amb les seves dades personals i les dades del seu blog. També cal indicar si és afiliat a CDC o no. De moment hi ha 61 blogueros apuntats.

Les atencions als blocaires no es queden aquí, sinó que aquests blocaires acreditats nominalment podran assistir a una taula rodona sota el títol “Blogs i política 2.0". També hi haurà una trobada amb Artur Mas i una visita a les instal·lacions del Congrés, dintre de les quals gaudiran d'un espai perquè puguin escriure i connectar-se a Internet.
Un excel·lent pas per a reafirmar el poder de comunicació que poden tenir els blogs.


Respecte a la taula rodona sobre "Blogs i política 2.0", fa uns dies es va realitzar una al PSC, molt interessant, que ressenya gent com Bitxo, Jose Antonio Donaire, Lourdes Muñoz, Jose Rodriguez, Carme Sanchez, Carlos Guadian o Aintzane Conesa. Pel que fa a aquest partit i a la invitació de blocaires al seu congrés, de moment no hi ha rés que ho indiqui al web del congrés.
Si m'assabento d'alguna cosa aquests dies, ja ho diré.

 

2 Comments:

  1. Donaire said...
    Hola

    Gràcies per la referència. A efectes d'inventari, et faig saber que ho assistiré com a cíbermilitant al congrés del PSC
    e-Xaps said...
    Gràcies per la informació.
    La veritat és que del PSC en sé poc encara del que faran.

    Salut!

Post a Comment




RSS Blogger