Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Novetats socialistes a Internet

El Grup Socialista en el Senat va presentar el passat dia 25 de juny a la Cambra alta la Blogosfera Progresista Parlamentaria, un portal d'Internet en el que els parlamentaris del PSOE podran informar de les seves iniciatives als ciutadans i en el que atendran les sol·licituds i iniciatives dels mateixos. La portaveu del PSOE en el Senat, Carmela Silva, va destacar que el Grup Socialista es converteix, d'aquesta forma, en la primera força política a disposar d'una Comunitat de Comunitats de Blogs (per cert, Silva acaba d'inaugurar també el seu blog).
En si, es tracta més aviat d'un agregador de blogs de polítics socialistes d'ambdues càmeres i del parlament europeu, però si és cert que és la primera vegada que un grup parlamentari ho crea.

Però en realitat, el portal ja existía, como vaig comentar en aquest post de febrer, i els blogs de polítics socialistes també. Ja el passat 21 de febrer va sortir a la llum el projecte de la "blogosfera progresista", que tal com indicava llavors Luís Salvador, s'estructurava (i estructura encara) de la següent manera: "Comunidades institucionales, parlamentàries i municipals, perquè tot el món tingui accessible a les persones que els representen. Comunidades temáticas on ara com exemple d'activisme hi ha dones, jovenes i la lgtb, comunitats que també creceran per a recollir diferents sensibilitats i conceptes de pensament. Comunidades territoriales perquè puguem accedir a comunitats de blogs espargides per tota Espanya i les seves Comunitats Autònomes. Una Comunidad ciudadana per a recollir a aquelles persones que pertanyent també a altres xarxes no obstant això desitgin formar també parteix d'ella. I la Comunitat central que recollirà les últimes entrades produïdes en qualsevol de les comunitats que formen part de la Blogosfera progressista".

Aquesta Blogosfera Progresista Parlamentaria és el que abans eren "Comunidades institucionales", només que han tret als alcaldes i han actualitzat els diferents blogs, i afegit algun de nou.
De qualsevol manera, ja era una excel·lent iniciativa llavors i contínua sent-ho (encara que ho hagin anunciat de nou) i serà molt útil per a poder veure de primera mà el que els diferents representants electorals del PSOE pensen. També per a poder interactuar amb ells a través de comentaris en els seus blogs.

No és l'única novetat en l'ús de la xarxa per part del PSOE, ja que també Twitter s'està utilitzant de manera regular per a preparar els congressos del partit socialista.
Així, tant PSOE com PSC han creat el seu propi canal per a poder començar a discutir ponències i a parlar dels congressos.

En el canal Twitter del 37 Congreso del PSOE es poden rebre notícies, enllaços interessants sobre el partit i la preparació del congrés, també enllaços a posts interessants escrits per diferents blocaires. A més, i aquesta és la novetat, és una font contínua d'interactivitat amb el partit, ja que sol respondre i interaccionar amb la resta de twittaires que segueixen aquest canal.

Pel que fa al canal Twitter del PSC,, s'està usant ara com ara per a debatre sobre la web 2.0 en la ponència. També enllacen a blogueros que parlen sobre aquest tema.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger