Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Avui ha tingut lloc al Congrés dels Diputats la cerimònia d'obertura de la novena legislatura, en presència del nou Govern, així com dels diputats i senadors.
Aquests diputats i diputades han vençut en una campanya electoral en la que gairebé no han usat les noves tecnologies (malgrat que cada vegada es van usant més), i en la qual pocs d'ells han tingut un blog o un web on poder i voler interactuar amb els seus potencials votants; i dels pocs que ho han tingut, molts ho han abandonat una vegada acabades les eleccions.

Dels 350 diputats actuals només 44 disposen d'un blog que actualitzen regularment (considero blog actualitzat aquell amb més d'un post des de les eleccions), el que dóna el ridícul percentatge del 12,57% dels diputats. El 2008, amb els "pupitres digitals" i el pack de noves tecnologies que se'ls concedeixen pagant tots els ciutadans espanyols: Ordinador portàtil d'última generació, PDA (agenda digital amb telèfon), targeta per a taxis (amb fons de 250 euros al mes), Visa per a utilitzar en peatges i signatura electrònica, etc... sembla que les seves senyories avancen -i a gran velocitat- amb els temps, tal com indiquen a El Mundo, però en canvi no usen totes aquestes eines que els concedeixen.

Per partits, aquests són els diputats/as amb blog:

1. PSOE (26 de 169): Fátima Aburto, Meritxell Batet, José Blanco, Herick Manuel Campos, Yolanda Casaus, Dani Fernández González, Antón Ferré, Carlos González, Ramón Jáuregui, César Luena, Eduardo Madina, Manuel Mas, Jesús Membrado, Miguel Ángel Moratinos, Míriam Muñoz, Lourdes Muñoz Santamaría, Jordi Pedret, Dolors Puig, Juan Luís Rascón, Joan Ruiz, Àlez Sáez, Mamen Sánchez, Jordi Sevilla, María Antonia Trujillo, Elena Valenciano i Francesc Vallès.

2. PP (8 de 154): Miguel Barrachina, Ignacio Cosidó, Antonio Erías, Antonio Gallego, Joaquín María García Díez, Jorge Moragas, Ramón Moreno i Francesc Ricomà.

3. CiU (4 de 10): Carles Campuzano, Josep Antoni Duran i Lleida, Montserrat Surroca i Jordi Xuclà.

4. EAJ-PNV (0 de 6)

5. ERC (2 de 3): Francesc Canet i Joan Ridao.

6. IU/IC-V (1 de 2): Joan Herrera.

7. BNG (2 de 2): Francisco Xesus Jorquera i Maria Olaia Fernández.

8. CC (0 de 2)

9. NA-BAI (0 de 1)

10. UPD (1 de 1): Rosa Díez.


En resum, un pobre resultat en l'ús que els nostres representants fan de les noves tecnologies, i sobretot trist el poc interessats que semblen estar per a compartir les seves idees i deixar que la gent pugui parlar amb ells. Felicitats als blogs supervivents!

Per descomptat, si algú sap d'algun blog que m'hagi deixat, encantat d'afegir-lo.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger