Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El passat 28 de febrer vaig analitzar en aquest blog els candidats a les eleccions generals (números 1 de cada província) que tenien blog. El resultat no va ser molt satisfactori, mostrant que tan sols el 27,5% de candidats (un total de 33 polítics de 210) tenien un espai en Internet per a interactuar amb els seus simpatitzants i potencials votants.

Un mes després, torno a visitar aquests blogs per a veure què han fet des de llavors i sobretot si segueixen actualitzant-los o si tan sols van crear i van mantenir aquests blogs només per a la campanya electoral, per a demostrar que són molt "moderns" o per a dissimular i fer veure que realment els importava el que la gent els pogués dir.

Doncs bé, considerant actius a aquells blogs o espais web que des de les eleccions han escrit més d'un post (se suposa que el primer post és per a agrair els vots als seus votants), veiem que dels 33 candidats, només 14, un 42'4%, han seguit escrivint en els seus respectius blogs.

Aquests blogs "supervivents" són: Josep Antoni Duran i Lleida (CiU-Barcelona) - última actualització el 25 de març, Joan Ridao (ERC-Barcelona) - 19 de març, Joan Herrera (IC-Barcelona) - 18 de març, Jordi Xuclà (CiU-Girona) - 26 de març, Francesc Canet (ERC-Girona) - 25 de març, Jordi Sevilla (PSOE-Castelló) - 25 de març, Joaquín García Díez (PP-Lugo) - 23 de març, José Blanco (PSOE-Lugo) - 24 de març, Eduardo Madina (PSOE-Biscaia) - 22 de març, Nekane Alzelai (EA-Guipúzcoa) - 16 de març, Ramón Jáuregui (PSOE-Àlaba) - 16 de març, Maria Antonia Trujillo (PSOE-Cáceres) - 16 de març, Francesc Vallès (PSC-Tarragona) - 25 de març, Jordi Ausàs (ERC-Lleida) - 14 de març. D'aquests, alguns candidats només tenen dos posts escrits des del 10 de març, però per ser optimista diré que l'actualitzen.

Els 19 blogs desapareguts de candidats (el 57'5% del total) que sí van utilitzar aquests blogs durant la campanya són: Bizén Fuster (CHA-Zaragoza) - no actualitzat des del 13 de març, Gabino de Lorenzo (PP-Asturies) - 10 de febrer, Carme Chacón (PSC-Barcelona) - Ja no existeix el blog, Antonio Erias (PP-A Coruña) - Ja no existeix el blog, Ana Pastor (PP-Pontevedra) - 11 de març, César Luena (PSOE-La Rioja) - 10 de març, Mariano Rajoy (PP-Madrid) - Ja no existeix la web, José Luís Rodríguez Zapatero (PSOE-Madrid) - 10 de març, Gaspar Llamazares (IU-Madrid) - 7 de març, Montserrat Palma (PSC-Girona) - Ja no existeix el blog, Esteban González Pons (PP-Valencia) - 12 de març, Federico Trillo (PP-Alacant) - 7 de març, Dolors Nadal (PP-Barcelona) - 7 de març, Eloisa Álvarez (PSOE-Soria) - 5 de febrer, Ignacio Cosidó (PP-Palencia) - 12 de març, Fernando Bañolas (CC-Las Palmas) - Ja no existeix el blog, Javier Barrero (PSOE-Huelva) - 7 de març, Vicente Guillén (PSOE-Teruel) - 9 de març, i Cándida Martínez (PSOE-Granada) - 11 de març.

Com es pot comprovar per la data de l'última actualització, alguns candidats/as ni tan sols van agrair els vots rebuts.

D'altra banda, Carme Chacón, Jordi Sevilla i Dolors Nadal han deixat d'usar Twitter. Si que ho fa, encara que amb menys assiduïtat, Jordi Xuclà.

Una vegada més (una elecció més) es confirma que molts candidats/es no creuen en la xarxa i per tant no creuen en l'intercanvi lliure d'opinions entre ells i els seus potencials votants. Que al 2008 només un 27'5% de candidats tinguessin blog ja era bastant mala notícia, que una vegada passades les eleccions el 57'5% d'ells hagin abandonat aquests blogs, alguns sense ni tan sols donar les gràcies, ja és increïble.

En resum, com ja he comentat alguna vegada, no depèn ni d'un partit ni d'un altre, ni d'esquerres ni de dretes. L'aixecada de camisa de molts polítics respecte al seu intent de millorar la participació de la ciutadania en política ha estat màxim. L'única cosa bona és que ha servit, d'una banda, perquè alguns polítics segueixin ara amb les seves webs i els seus blogs, donant a conèixer les seves opinions i deixant que la gent interactuï amb ells. D'altra banda, ja s'ha vist a quins polítics no cal fer molt cas quan, en 4 anys, tornin a obrir un blog.

 

2 Comments:

  1. Daniel García Peris said...
    Sembla mentida quina poca visió tenen els polítics "desapareguts" de la xarxa. La sensació és la mateixa, però en versió virtual, del passeig pel mercat, el petó al nadó o ballar sevillanes en campanya electoral.

    Molt bó i exhaustiu recull.
    e-Xaps said...
    Doncs si, tot plegat força trist. Això si, sincerament encara esperava que l'abandonament fos major.

    Salut!

Post a Comment




RSS Blogger