Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La plataforma web “They Work for You” està fundada per una associació no partidista, creada per voluntaris que volen que la participació democràtica sigui possible a Gran Bretanya a través d'Internet. El seu objectiu primordial és que sigui fàcil per a la ciutadania saber quina s'està fent i dient pels càrrecs electes del parlament britànic (càmera dels comuns i càmera dels Lores) i en altres assemblees, com pot ser l'assemblea parlamentària d'Irlanda del Nord.

En la web, entre d'altres, es pot accedir a la següent informació:

1. Informació del representant polític del teu districte: nom, càrrecs, biografia, rebre avisos de quan parla, resum de vots en el seu mandat (per exemple, si ha votat a favor de la llei del tabac), els comitès on està, les seves últimes aportacions (intervencions en el parlament, speeches…), estadístiques (com per exemple els debats als quals ha assistit, les vegades que respon als seus missatges i quant triga…). Respecte a això últim, se li poden enviar missatges directes per mail a través de writetothem.

2. Debats. Mantenen la trascripción de tots els debats de la càmera dels comuns des de juny de 2001, de la càmera dels lores des de novembre de 1999 i tots els debats de l'assemblea d'Irlanda del Nord. Estan completament actualitzats, i ja avui es pot accedir a la trascripción del que es va dir en el debat d'ahir. S'accedeix a ells per dia, i es veu l'hora a la qual es diuen les coses, qui les diu i el seu càrrec i partit polític. L'interessant és que es pot comentar en qualsevol d'aquests speeches.

En resum, una eina útil per a saber el que es diu a cada moment i per cada representant, per a saber també tot sobre aquest representant i futur candidat i per a comentar amb altra gent el que van dient. Serveix també perquè els polítics britànics sàpiguen que estan sent observats, que es comenta el que diuen i que sovint se'ls contacta directament a partir d'alguna cosa que han dit en algun debat de les diferents assemblees o càmeres.



El principal dubte que m'entra és si no seria encara més participatiu si les trascripcions fossin en directe, amb el que tot el món podria opinar (això de la discursió o diàleg d'esdeveniments polítics en directe i el seu èxit ho hem pogut observar en aquests debats electorals a Espanya, on molts hem pogut parlar en temps real i discutir sobre el Debat 2008 des de Twitter o des de Netoratón, per exemple).

Una altra de les coses que m'ha impactat és l'educació i el respecte entre els respectius representants. O he tingut sort i he llegit debats molt tranquils o realment no tenen gens que veure amb els debats en el congrés espanyol.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger