Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Els dos debats electorals que hi ha hagut en aquesta campanya electoral han copat informativament tant mitjans de comunicació com blogs, donant, segons a qui es llegeixi, guanyador a un o altre candidat. Per la meva banda, no he donat cap opinió sobre el debat i sobre qui va guanyar (tal vegada vam perdre tots), i ja es poden trobar excel·lents anàlisis en molts altres blogs. En aquest sentit, recomano aquesta reflexió de Marc Vidal.

Per a analitzar el debat hi ha una eina molt útil i interessant, accessible des de l'espai d'eleccions 2008 de RTVE. Des d'allí podem accedir a la transcripció íntegra d'ambdós debats, veure els vídeos amb cada intervenció i fins i tot poder buscar per paraules clau. Per curiositat, he buscat les vegades que els candidats van dir alguna paraula, per citar alguns exemples: educació - 38, immigració - 24, economia - 17, Espanya -68 (39 vegades per Rajoy), terrorisme - 17, ETA - 27 (20 vegades per Rajoy), pensions - 10, atur - 5, etc... Com anècdota, citar que es va dir la paraula "català" en 9 ocasions, i en altres 5, Rajoy va dir "mire usted".

Podeu trobar la transcripció d'aquest segon debat i també del primer en aquesta web de RTVE. Triga un poc a carregar però val la pena.

En els debats de les primàries demòcrates nord-americanes també es va llançar una iniciativa semblant, en aquest cas pel New York Times sobre el debat que va tenir lloc el passat 30 d'octubre de 2007 . L'anàlisi del New York Times, com l'actual de RTVE, conté també una vídeo-transcripció i hi ha una llista de temes (L'Iraq, seguretat social, fins i tot extraterrestres!...). Quan clicaves en un tema es mostraven les imatges i el text del que es va dir. Així mateix, també tenia realitzat una anàlisi de la transcripció. Contava les paraules i el temps usat per cada candidat, i expressava en un gràfic tot el que havien dit i que moment temporal. També es pot buscar paraules i veure la quantitat de minuts que cada candidat va parlar d'aquest tema.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger