Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a


Barack Obama i Mitt Romney estan a només hores del dia d'eleccions. Finalitza una esgotadora campanya que ha durat 17 mesos i gastat 3 bilions de dòlars. Ahir, últim dia de campanya, ambdós candidats tenien en la seva agenda 14 esdeveniments en 8 estats. Aquests actes se sumen a la marató del cap de setmana, amb presència en Estats claus (i 6 actes a Ohio).

Tot compta per intentar connectar amb el públic. Un bon exemple d'això el tenim en el míting de Mitt Romney per a 30.000 persones a Morrisville (prop de Philadelphia –Pennsylvania), on no va dubtar a fer sonar la música de la pel·lícula Rocky, Gonna fly now, de Bill Conti (1979), mentre apareixia a l'escenari. L'ús de la banda sonora de Rocky no és una novetat en campanyes. De fet, se sap que un candidat està a Pennsylvania perquè sovint sona aquesta música abans dels seus discursos.

Que soni “Gonna fly now” en les campanyes de Pennsylvania és un clàssic. Fins i tot Walter Mondale la va utilitzar com a himne de campanya en les presidencials de 1984 (i Reagan en la mateixa campanya).

Es dóna la curiositat que no és l'única cançó de la banda sonora de Rocky que sol sentir-se en mítings a  aquest Estat. L'altra és “Eye of the Tiger”, de Survivor. La cançó va sortir al mercat l'1 de gener de 1982, i va ser escrita a petició de Sylvester Stallone per a la pel·lícula Rocky III. La cançó va encapçalar els Billboard Hot 100 durant sis setmanes a partir del 24 de juliol de 1982. Aquest mes de gener de 2012, el candidat a les primàries republicanes Newt Gingrich, la va utilitzar en diferents escenaris, per descomptat també a Pennsylvania. Es dóna la circumstància que no tenia permís per fer-ho i va ser denunciat pels autors de la cançó.

El 2008, la cançó ja va ser usada també per John McCain i Sarah Palin (i també denunciats per no haver demanat permís) i per Hillary Clinton, en els seus viatges a Pennsylvania durant les primàries.

Les cançons de la banda sonora de Rocky, especialment a Filadèlfia i Pennsylvania, serveixen per fer l'ullet als seus ciutadans i és una senzilla i emocional eina de comunicació política per apropar-se a aquest públic. El personatge de Rocky Balboa era de Filadèlfia, i constitueix tot un mite en l'imaginari de la ciutat i l'Estat. Els Rocky Steps (graons de Rocky), que el protagonista puja al ritme de la cançó Gonna Fly Now, en la pel·lícula i en algunes de les seves seqüeles, com Rocky II, III, V i Rocky Balboa, són els graons frontals del Museu d'Art de Filadèlfia. Els turistes i fins i tot els propis ciutadans solen imitar a Rocky pujant els graons. També es va col·locar, temporalment, una estàtua de bronze de Rocky per a la pel·lícula Rocky III. L'estàtua està actualment col·locada a baix, a la dreta, dels graons.

Com deia Romney abans-d'ahir, després d'escoltar la cançó, “this audience and your voices are being heard all across the nation. We’re taking back the White House, because we’re going to win Pennsylvania!”. L'esperit que preconitza la cançó segueix tenint valor com a lluita contra l'adversitat, reencarnant el somni americà. Almenys, aquesta és la intenció quan sona a Pennsylvania. Veurem si aquesta nit el candidat republicà tira la lona a Obama en el que seria una sorpresa digna de Rocky.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger