Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

L'avió de Romney


El passat 2 d'octubre, l'avió de campanya del candidat republicà Mitt Romney, un McDonnell Douglas MD-83, va estar a les instal·lacions aeroportuàries d'Amarillo, Texas, on va ser repintat i on es va escriure en grans lletres el seu lema de campanya “Believe in America”. No va ser casualitat.

Fins llavors, l'avió, que usava Romney des del 31 d'agost, encara que tenia el seu lema de campanya, es veia vell (és de 1970). El McDonell Douglas, que és de lloguer, havia tingut com a anteriors usuaris al grup U2, que tenia impresa la frase: “El futur necessita un gran petó”.

Abans del 2 d'octubre la visibilitat de l'avió de Romney era mínima. Arribava a l'aeroport i el candidat sortia per agafar un cotxe o el seu bus de campanya i dirigir-se a la ciutat o poble per fer un míting, i posteriorment tornava. No obstant això, aquests darrers dies de campanya el seu equip ha volgut estalviar temps de desplaçament, per la qual cosa l'avió s'ha convertit en una peça fonamental de la campanya. Pot volar 5 hores seguides i recórrer més de 2.500 milles (4.400 quilòmetres) sense repostar.

Així, ha muntat els seus mítings -sempre que es podia- prop dels aeroports. És una bona manera de perdre el menys temps possible i de poder volar ràpidament a un altre Estat. Tot el dia d'ahir –últim dia de campanya- va tenir actes en aeroports (Florida, Virginia i Ohio). El cas més extrem va ser en el seu últim acte, ahir a la nit a Ohio, quan el míting es va organitzar en el propi hangar de l'aeroport. L'entrada de Romney va ser en el seu propi avió, que “va aparcar” davant dels seus simpatitzants, i des d'on el candidat va baixar l'escala i va pujar a l'escenari.




L'avió deixa així de ser sols un mitjà de transport per convertir-se en un element més de comunicació política. La foto que volia la va aconseguir, i era la frase que apareixia en obrir la porta de l'avió, i que també va aparèixer després en el faristol: “Canvi real des del primer dia”. Aquest nou lema (abans a l'avió només posava Romney-Ryan) l'ha estat usant tan sols aquests últims dies, com a atac al “Change” d'Obama el 2008, qui fa unes setmanes va dir necessitar més temps per aconseguir canviar el país. Romney, en canvi, promet el canvi en quan arribi a la Casa Blanca.

És un últim cop d'efecte, i ho ha aconseguit. Tots els mitjans parlen del seu últim míting, no pel que digués, sinó per la seva entrada en l'avió. Era el seu últim cartutx en la campanya.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger