Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a


Elections 2.0” és una web -llançada per Juan José Cacho i Ruth Carrasco- per poder seguir la incidència de les eleccions presidencials a Estats Units i Veneçuela a la xarxa social Twitter, i que recentment s'ha ampliat per acollir els moviments en aquesta Xarxa social del que ocorre en les properes eleccions basques i gallegues.

La web s'ha concebut com un laboratori de seguiment en temps real dels principals candidats i ‘hashtags’ (etiquetes de Twitter) en eleccions. En accedir a cadascun d'aquests espais electorals, es recopilen a través d'una sèrie de gràfiques les publicacions diàries dels usuaris de Twitter dels contendents en les dues cites, o els seus equips. També se segueixen els usuaris que aconsegueix cadascun, de manera que es permet realitzar comparatives entre qui aconsegueix més publicacions, o qui té més ‘followers’ a la xarxa social. La informació es complementa amb la visualització dels principals usuaris, etiquetes i enllaços que s'empren en el procés.

L'actualització d'aquestes dades en la web es realitza amb una freqüència diària per als gràfics de publicacions per hashtag i nombre de seguidors dels candidats, i de cada hora per a les taules de dades.

És interessant veure el seguiment que fan, que anirà augmentant conforme s'apropi la cita electoral respectiva. Podeu trobar més informació en el blog de l'eina, que analitza sovint els resultats obtinguts i algunes curiositats que estan passant en les diferents campanyes. Recomano recórrer l'eina i anar seguint el blog.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger