Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a


Stan Stearns, fotògraf d'United Press International, la fotografia icònica del qual, de John F. Kennedy Jr. saludant el fèretre del seu pare el 25 de novembre de 1963, va ajudar a visualitzar el dolor de tot el país i es va convertir en un símbol, va morir divendres passat per culpa d'un càncer prop d'Annapolis. Tenia 76 anys.



Aquest dia de novembre, tal com Stearns explicava al New York Times, hi havia una horda de fotògrafs enfront de la catedral de St. Matthew the Apostle, a Washington, on s'anava a celebrar el funeral. Mentre el taüt s'apropava, tots ells el fotografiaven. No obstant això, Stearns enfocava a Jacqueline Kennedy. Ella li murmurava alguna cosa al seu fill John Jr., de tres anys d'edat (aquell dia era precisament el seu aniversari). I, de sobte, el noi va aixecar el seu braç dret i va fer una salutació militar al taüt.

El fotògraf deia el 2007 que tot va ser gràcies al seu pare, també fotògraf, i que havia cobert a la primera dama. Aquest la coneixia bé i sabia de les seves expressions.

El fotògraf sabia que tenia la imatge del dia, o de la dècada. Tant ho sabia que ni tan sols va anar al cementiri d'Arlington per prendre més imatges, sinó que es va anar directament a la seu d'United Press. El seu director, al veure'l tan aviat, es va posar furiós i li va cridar que o treia aquesta foto del seu rodet o estava acomiadat. 17 minuts després, Stearn va cridar “La tinc”. Una foto per a la història.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger