Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El misteri de la fruita de Taiwan

Ahir estava veient vídeos electorals de la recent campanya de Taiwan (sí, tothom té els seus vicis!), les eleccions legislatives de la qual van tenir lloc el passat 14 de gener. Els vídeos electorals d'aquesta elecció són molt estranys, vistos des d'aquí, però hi ha un que em va cridar molt l'atenció. En ell, surten persones vestides de fruita fent coses rares, mentre la veu en off crida d'alegria.






Com sóc curiós, ho vaig publicar a Twitter, demanant ajuda per traduir-ho del taiwanès (xinès tradicional, no xinès mandarí), i unes hores després vaig rebre resposta, de María Bernal T., amb la traducció exacta.

La fruita és la nostra ambaixadora al món.
Nº 1 La Banana (venuda al món sencer).
Nº 2 El Mango (Fins i tot als japonesos els encanta).
Nº3 La pinya i la guayaba (es venen més de deu mil tones).
Nº4 Sugar- Apple (A la gent de Xina li encanta).
Nº5 És la Papaya (Tan Popular a Àsia).
Gràcies a tots els agricultors taiwanesos que treballen tan dur i no tenen por de la DPP ( “Delivered Duty Paid” (Lliurament a drets pagats).
El govern de Ma fa millor treball que abans
“.

En resum, pel que he pogut esbrinar, el vídeo del partit Kuomintang, lloa les polítiques de l'actual president de Taiwan, Ma Ying-Jeou, cap als agricultors, malgrat que la DPP els obliga a fer-se càrrec de les despeses de transport a l'exterior.

Misteri resolt gràcies a la Xarxa, i especialment a María.

Per cert, per seguir eleccions d'arreu, us recomano “ElectionGuide“, una web de la Fundació Internacional per a sistemes electorals (IFES). És la font més àmplia d'informació verificada sobre eleccions i proporciona contingut sobre eleccions nacionals al món; eleccions subnacionals d'alt interès; referèndums i resultats electorals. És molt recomanable subscriure's al seu newsletter “ElectList”, un butlletí setmanal que et porta notícies relacionades amb les eleccions de tot el món així com les actualitzacions més recents. Amb el butlletí, rebràs informació i enllaços sobre dates de properes eleccions i els resultats de les eleccions més recentment realitzades.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger