Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Digital Activism Decoded

Es parla molt d'activisme digital, un activisme que difícilment es pot explicar bé perquè canvia constantment i evoluciona com evoluciona la societat i les eines existents a Internet. No obstant això, he trobat un llibre interessant sobre el tema, que explica bé com s'ha desenvolupat aquest activisme digital. El llibre, de 2010 i editat per Mary Joyce, és “Digital Activism Decoded. The new mechanics of change“, i us aconsello llegir-lo o fullejar-ho. “Només” té 240 pàgines. Transcric la ressenya de la seva web:

Hi ha més d'un milió de llibres a Amazon.com, però si es busca “activisme digital”, el títol en la part superior de la llista és “Digital Activism Decoded” (activisme digital desxifrat). Encara que aquest és el primer llibre dedicat explícitament al tema, no és el primer a explorar la intersecció de la tecnologia digital i l'activisme. Ja s'han produït guies que donen instruccions als activistes en l'ús d'aplicacions populars com a blocs i xarxes socials. També hi ha hagut treballs acadèmics que analitzen l'efecte d'Internet o els telèfons mòbils en la dinàmica política, tant en les democràcies desenvolupades on els polítics twittegen com sota els règims repressius.

No obstant això, “Digital Activism Decoded” és el primer llibre que intenta analitzar el camp de l'activisme digital íntegrament. El llibre comença amb una secció sobre els contextos, per abordar no només la tecnologia i les infraestructures de xarxes, dispositius i aplicacions, sinó també l'entorn social, econòmic i polític en el qual es produeix l'activisme digital.

L'editora, Mary Joyce, va ser Gerent d'Operacions de Nous Mitjans en la campanya presidencial de Barack Obama.

Es pot comprar a Amazon o descarregar en PDF.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger