Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Winston Churchill a Madrid

Winston Churchill, llicenciat en la Real Acadèmia de Sandhurst als 21 anys com a oficial de l'exèrcit britànic, es va topar davant una realitat complicada per a un home de batalla: Gran Bretanya es trobava en un llarg període de pau. Davant d'aquest sopor se li va presentar l'oportunitat de viatjar com a observador militar del costat espanyol en la Guerra d'Independència cubana (1895-1898), on va començar una relació que li portaria a visitar-nos en multitud d'ocasions.

Va ser el 1914 quan va tornar a Espanya en un viatge que els mitjans de l'època van catalogar com a visita personal: a Madrid es va reunir amb Alfonso XIII, amb qui li va unir una gran relació afectiva. Almenys va realitzar quatre visites a Espanya: Madrid, Barcelona, Illes Canàries i Palma de Mallorca. Divendres que ve, Churchill tornarà de nou a la capital en forma d'exposició. La Comunitat de Madrid porta per primera vegada a l'Europa continental la major mostra sobre la figura d'un dels personatges més importants del segle XX.

Fotos que repassen tota la seva vida, textos originals de cartes personals, telegrames i discursos i fins i tot efectes personals com un abric, un dels seus bastons o unes botes de polo -esport que va ser la seva passió i que va practicar al costat del duc d'Alba i el marquès de la Villavieja- s'exhibiran a l'exposició "Winston Churchill i Espanya: 1874-1965" a la sala L'Àguila, del 25 de març al 5 de juny.

El professor de la universitat Rei Juan Carlos, David Sarias, comissari de l'exposició, explica que la intenció de la restrospectiva és “tractar la figura de Wiston Churchill des d'un aspecte global, com a home important en el desenvolupament de la història del segle XX” i d'altra banda “tractar la seva relació amb Espanya així com aspectes menys coneguts de Churchill”. Churchill, a més de primer ministre britànic, militar, estadista i historiador va ser escriptor de nombroses novel·les històriques. “En la mostra també hem volgut aprofundir en la figura d'escriptor de Churchill, ja que cal recordar que va rebre el premi Nobel de Literatura en 1953″, recorda Sarias. L'exhibició inclou diverses de les màquines d'escriure silencioses -li molestava el so que emetien en prémer-se les tecles- que les secretàries de Churchill van utilitzar per escriure els seus textos que ell gravava amb un dictáfono que també pot veure's en l'exposició.

Una altra de les facetes que es descobreix en l'exposició Winston Churchill i Espanya d'aquest home del Renaixement nascut al segle XIX és la d'artista. Va conrear el pinzell fora dels llibres i per primera vegada es podran veure les seves pintures a Espanya. “Si fos pintor d'ofici, podria guanyar-se molt bé la vida” va afirmar Pablo Picasso del britànic.

Qui vagi per Madrid, ja sap alguna cosa que no ha de perdre's.

Via ADN.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger