Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El proper 25 de febrer tindran lloc les eleccions a Irlanda. Les eleccions, inicialment previstes per 2012, han estat avançades. Segons les enquestes, el govern, que va perdre la majoria al Parlament després de la sortida dels Verds de la seva coalició, no té massa possibilitats de guanyar. El primer ministre, Brian Cowen, molt afeblit políticament i que va renunciar al lideratge del partit governant, el Fianna Fáil, ja va anunciar que no es presentarà a aquestes eleccions, en les quals la seva formació -ara dirigida per l'ex ministre de Relacions Exteriors Micheál Martin- hauria de patir un sever revés. El Fianna Fáil, que domina la vida política irlandesa des de la independència de l'illa el 1922, ja només compta en els sondejos amb un 14% de les intencions de vot, degut d'en gran part a la indignació dels electors per la manera com va gestionar la crisi, que va portar a la illa a demanar un milionari rescat financer a la Unió Europea (UE) i al Fons Monetari Internacional (FMI).

No obstant això, el Fianna Fáil no ho dóna tot per perdut. L'activitat política que més m'ha cridat l'atenció durant els últims mesos és la coneguda com “Holiday at home“, realitzada per les seves joventuts, denominades Ogra (molt interessant també la seva web). Es tracta d'una activitat per realitzar en moments de crisi econòmica. És llavors quan és més important per al país que la gent es mobilitzi. Un bon exemple és en vacances, on l'Ogra va crear un programa de viatges, una ruta, per tota Irlanda. L'excusa era que els joves no s'anessin de vacances fora, sinó que deixessin els seus diners a Irlanda.
Així, en cooperació amb agències turístiques i cambres de comerç locals de tot el país van organitzar un viatge per carretera per a tots aquells simpatitzants que ho volguessin. Van recórrer Irlanda per ajudar a l'economia turística, i a cada lloc portaven samarretes amb el nom de la campanya, el logo del partit i es feien fotos amb el logo de “Holiday at home“. Encara que millorable, és una gran manera de donar visibilitat als colors del partit i a la campanya, per tot el país, a més de crear bones relacions entre militants i simpatitzants de tota Irlanda, que es coneguin i es creïn llaços i vincles entre ells.

Altres coses que m'han cridat l'atenció en les webs de campanya dels diferents partits irlandesos han estat:

  1. A causa de la crisi i a la petició d'ajuda internacional, el partit de govern s'ha vist immers en la seva pròpia crisi i pèrdua de legitimitat. És per això que presenta un gran bàner en entrar en la seva web, que significativament denomina “The Plan“, i que es pot llegir en forma de revista (via ISSUU) o descarregar en PDF. Es compon d'un gran compendi d'idees i solucions per sortir de la crisi. En entrar a la web també és la pàgina d'entrada per defecte.
  2. A l'estil de les campanyes nord-americanes, el Fianna Fáil demana, a la part alta de la web que donis el teu correu electrònic per unir-te a ells (o rebre informació). L'interessant, i és la primera vegada que ho veig, és que demana indistintament el correu electrònic o el número de telèfon mòbil. Amb qualsevol dada que donis, ja reps notícies.
  3. En un bàner de la seva web, “focus on a candidate“, el Fianna Fáil col·loca cada dia imatges aleatòries d'algun dels seus candidats. En clicar, s'obre la seva fitxa. És una bona manera de conèixer a la resta de candidats, no tan sols al candidat principal.
  4. L'apartat de descàrregues de la web del Green Party, molt complet, des de fulletons a imatges o logos per ser utilizats per qualsevol.
  5. L'aplicació per a iPhone o Android del Labour Party. Molt interessant l'opció de veure geolocalizats altres simpatitzants a la teva àrea. Anuncien també que l'aplicació l'ha desenvolupat una empresa irlandesa, que dóna treball a 150 persones (enmig de la crisi irlandesa és molt bona idea dir-ho!).
  6. Els e-canvassers del partit Fine Gáel (a la dreta de la home). Es tracta d'un llistat d'activitats de ciberactivisme, com per exemple cedir el teu “estat” de Facebook o d'altres xarxes socials
  7. A Fine Gáel, la web electoral està dividida en temàtiques, directament fent referència a les seves propostes en treball, economia, salut, sector públic i política. També permet que qualsevol pugui donar una idea, des de la mateixa home.
  8. La lletjor dels bàners a la home del Sinn Féin. Horribles i horteres la majoria.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger