Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El Twitter de l'Ayatollah

Llegeixo a Foreign Policy que l'ayatolah Ali Khamenei, líder suprem de l'Iran, va visitar la ciutat de Qom el passat 19 i 20 d'octubre. Qom és l'epicentre religiós de l'Iran i la residència de la major part de les autoritats superiors religioses del país.

És complicat a occident trobar informació sobre les seves activitats, però també sovint ho és a l'Iran, un país on les tecnologies de la informació estan ajudant a organitzar-se als seus ciutadans, hiperconnectats, per canviar el règim, com vam poder veure en les revoltes del mes de gener, i on a la xarxa no es pot trobar tanta informació com voldria el règim sobre el que fan. Potser per això l'oficina del líder suprem té un compte de Twitter que proporciona actualitzacions i enllaços, incloent fotos, de les seves activitats. Ja ho va fer Chavez quan va veure que l'oposició veneçolana monopolitzava Twitter.

El compte de Khamenei no està verificat, i té tan sol 800 seguidors. No segueix a ningú i només posa enllaços. Però n'hi ha prou amb una direcció on contactar amb algú (un reply) perquè es creï alguna campanya a Twitter, enviant-li milers de missatges, per exemple per a què intercedeixi per presos a punt de ser executats.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger