Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La foto de l'últim lleó

En el bloc d'Orlando Jorge Mera he vist aquest post i em permeto compartir-lo aquí. Tots coneixem aquesta foto, però molt pocs coneixíem (jo tampoc) la història que porta darrere:

Winston Churchill va visitar Washington i Ottawa el 1941, buscant suport per enfrontar-se a Hitler. Estant a Ottawa, el fotògraf Yousuf Karsh, després de tenir el permís del llavors primer ministre canadenc, li va demanar permís a Churchill per prendre-li una foto, al que Churchill va accedir dient-li que només li podia prendre una foto. Karsh va preparar tot l'escenari, va col·locar els seus equips, però hi havia un element que li pertorbava i era el tabac que Churchill estava fumant. Karsh no volia que el cigar sortís a la foto. Hàbilment, Karsh va col·locar un cendrer a prop de Churchill, i va continuar arreglant l'escenari, va col·locar Churchill al set, i ràpidament, però amb cortesia, li va treure el cigar de la mà, i va fer la foto. Karsh mai no es va imaginar que estava fent una de les fotos més extraordinàries en la història política i en la història de la fotografia. Només veure la mirada de Churchill, com volent devorar al fotògraf per haver-li tret el seu cigar, és un motiu per contemplar aquesta obra fotogràfica. El relat de la foto es pot trobar aquí.

Dies abans d'haver pres aquesta foto,
Churchill havia sofert un lleuger atac de cor a Washington, la qual cosa va ser revelada anys després de la seva mort. Un exemple més de la fortalesa de l'últim Lleó.

Recomano veure a més la web del fotògraf, Karsh, on explica la història d'unes desenes de grans fotografies de la història. Especialment m'ha agradat la de Pau Casals.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger