Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La web dels partits és la principal font d'informació per a molts periodistes i simpatitzants. És el lloc on trobar informació sobre el debat i sempre el primer lloc on trobar els discursos dels diferents candidats.

Una vegada finalitzats els debats d'ahir he fet un cop d'ull a com han informat dels diferents discursos de José Rodríguez Zapatero i de Mariano Rajoy.

A la web del PSOE han posat el vídeo al seu portal, a primera plana, en gran format, perquè qualsevol pugui veure-ho. També han escrit dues notícies, una amb el discurs, descarregable en PDF i una altra amb una nota de premsa que fa de resum del que va dir. A la resta de la web, com notícies destacades han publicat les reaccions al debat de Leyre Pajín, José Antonio Alonso i de Pepe Blanco. També en el seu canal de Flickr es poden trobar moltes fotos (65) dels diferents discursos de Zapatero i de la cambra, especialment del dia d'ahir, que era quan es realitzava el discurs principal del president del govern, i també l'han seguit a través de Twitter i de Facebook.. Al canal de Youtube encara no hi ha el vídeo (sí a PSOETV).

Per la seva part, el Partit Popular ha col·locat un gran destacat en la seva web amb el resum del discurs de Mariano Rajoy titulant-lo "Convoque elecciones anticipadas", des d'on s'accedeix a la notícia del debat i a totes les notícies i documents relacionats (podem descarregar-nos en PDF el discurs i la seva rèplica i dúplica). Al seu portal, el PP també ha posat un visible banner amb "10 razones para convocar elecciones anticipadas". Des de la web, més a baix, també es pot veure el vídeo del discurs des de PPTV, i es poden veure imatges (7) a la galeria d'imatges de la web del PP.

Immediatament després del discurs de Zapatero, van treure diferents notes de premsa i documents atacant-lo, per exemple un PDF d'"Arguments populars" sobre el discurs dient que el seu projecte està esgotat, un altre argumentari breu sobre "Zapatero no està a l'altura de la nació", o un altre sobre la intervenció de Rajoy. Són documents d'una sola pàgina, breus i concisos, amb els destacats més importants del missatge popular. Posteriorment també van treure aquestes mateixes notes de premsa, també penjades a la web. També és interessant un minut a minut que van fer sobre el debat, resumint (i criticant) el que deia Zapatero i resumint (i destacant) el que deia Rajoy. Aquest matí fins i tot tenien la notícia de "Rajoy guanya el debat", enllaçant enquestes de La Razón, El Mundo, la Cope i 20 minutos (ara no l'he trobat a la seva web).

En resum, si bé la informació sobre el debat a la web del PSOE és total, sembla que des del PP s'havien preparat una mica més per difondre el que havia ocorregut en el debat. Potser esperaven que Rajoy i el seu discurs deixessin KO a Zapatero, o que el missatge del candidat de l'oposició tindria més repercussió en els mitjans de comunicació. Tota la seva web (especialment ahir) sembla centrada temàticament en el debat i les seves conseqüències, i a informar alt i clar de la victòria de Rajoy gràcies al seu discurs, i aprofitar-ho per llançar la seva campanya sobre "eleccions anticipades". Potser escoltant el discurs inicial de Zapatero (sobri i seriós, amb un to gris) es presagiava el millor per al PP, però Rajoy en el seu discurs i Zpatero en la seva rèplica van poder canviar les coses.

Per saber més sobre com va ser el discurs i les diferents visions, recomano llegir a Antoni Gutiérrez-Rubí, Albert Medrán, Manuel Rico, Carlos Ruiz Mateos, Ana Polo (I i II), o Miguel Ángel Vázquez.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger