Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Yuri Morejón va escriure fa uns mesos el llibre "De tu a tu. La bona comunicació de govern", on es parla sobre comunicació política, tal com Yuri indica "pensat, escrit i dirigit per a polítics. Per als que governen i per als que aspiren a governar, amb l'ànim d'aportar les claus comunicatives que ajudin a millorar la malparada relació entre polítics i ciutadans." Yuri exposa els passos per projectar una bona comunicació amb els ciutadans. Des de les mesures i propostes d'un govern, fins a la gestió de crisis polítiques com vagues, rumors, destitucions o catàstrofes naturals, passant per la relació amb els mitjans de comunicació o la conformació d'una bona imatge pública. Els polítics ja no els és suficient amb gestionar bé el seu govern o amb proposar les reformes necessàries. Ni tan sols amb ser els millors. Ara també han de saber comunicar-ho.

El llibre parla de tu a tu, de l'autor als polítics, i és així com pot obtenir, directament de l'autor. Yuri me'l va donar en mà el passat mes de juny a Bilbao i recomano la seva lectura, àgil i amb continguts molt pràctics. Us deixo algunes frases interessants:

"Cada tema o política del teu govern té un públic -i el seu canal- determinat. Hauràs d'aprendre a parlar a cada ciutadà fent que tots se sentin representats. Bateja amb noms o marques reconeixibles, no descriptives, els programes i mesures clau del teu govern. Posa-li fàcil a la gent i difícil als teus rivals. Que entrin al teu terreny".

"Entre oposició i govern, qui expliqui el millor relat, la millor història basada en els projectes, els valors, el futur o l'esperança... guanya".


"Has de distingir entre el que és urgent (per als ciutadans), el que és important (per al teu govern) i el que és interessant (per als
mitjans). Rares vegades coincidirà. Fes que convergeixi".

"Mantenir motivats els teus, desmobilitzar els contraris i despertar adhesions entre els indecisos és una de les tasques comunicatives més difícils del teu govern".


"Una cosa és la imatge que tu creus que projectes, una altra el que creus que d'altres opinen de tu i, finalment, el que d'altres opinen de tu. En altres paraules, no és el mateix la teva marca personal que la teva reputació. El primer està a les teves mans i el segon... depèn molt de tu".


"Simplifica el missatge per a que arribi als ciutadans i connecti amb ells. Perquè els convenci. Però sobretot perquè l'assimilin, puguin recordar-ho, actuar i reproduir-lo també entre els seus familiars. Sigues breu i directe".


"Deu claus per a la compareixença davant els
mitjans: 1. Sigues proactiu (prepara el missatge, oratòria i llenguatge no verbal i la imatge), 2. No discuteixis amb els periodistes, 3. Respon al que se't pregunta, 4. No prenguis per idiotes els periodistes (sigues transparent), 5. No menteixis, 6. Ves al gra, 7. No fereixis ningú, 8. Tingues cura amb els micròfons oberts, 9. Si no saps tota la informació reconeix-ho o calla't, i 10. Controla l'expressivitat de la teva cara i del teu cos".

"Deixa els despatxos per als tècnics i assessors. No tinguis por de sortir al carrer. Fuig de la solitud del poder. I de l'arrogància. No t'aïllis. Recorre el país, parla amb la gent. […]
Governa per a la majoria sense passar per sobre de les minories".

Per aconseguir el llibre, se'l podeu demanar. També recomano aquest resum en vídeo (TV1).

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger