Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Ahir es va realitzar una trobada d'amics de Facebook del candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós. La convocatòria es va fer exclusivament des de Facebook, sense convocar els assistents de cap altra forma i fins i tot sense convocar la premsa de la forma tradicional. És la primera vegada (que jo sàpiga) que un partit català crea una convocatòria d'aquest tipus. A Espanya, ho ha fet el Partit Popular en dues ocasions, amb molt èxit de públic.

Puigcercós va estar saludant els seus amics online, i va explicar anècdotes de com és el seu dia a dia a la xarxa social. Per a ell, que segons va dir va començar a Facebook no massa convençut, mantenir contacte amb la gent a través d'aquesta eina li permet sortir de la "bombolla" en la qual solen viure els polítics, i rebre idees, suports i també crítiques i peticions. Puigcercós gestiona personalment Facebook, pel que en va explicar alguns dels problemes o curiositats que ha tingut, des de peticions dels conductors del cremallera de Núria a persones que dubten que sigui ell i li diuen que els truqui per telèfon per confirmar-ho (cosa que ell ha fet).

Es va aprofitar l'acte per presentar l'aplicació de FacebookCatalunya Decideix“, en la que els simpatitzants del partit trien quines propostes del programa els convencen més. Al final de les preguntes, es mostra un mapa amb tots els vots rebuts.

Durant l'acte, que sens dubte també va ser polític, Puigcercós va poder conèixer molts dels seus amics, generant una trobada molt propera, apropant-se a aquells que simpatitzen amb ell i el recolzen, també a les xarxes socials. Aquests mítings de proximitat són els que generen més sensació de proximitat entre el candidat i els votants, trencant la barrera "virtual" que ofereix Facebook. Les xarxes socials han de servir en política per crear comunitats afins, però les comunitats, com les persones, es relacionen i multipliquen la seva relació a través de trobades personals.

L'encontre va ser extremadament informal, amb dos escenaris (a part de la barra de bar), un amb una gran imatge del perfil de Facebook de Puigcercós, però amb una pissarra perquè qualsevol escrigués al "mur" (donaven adhesius amb el logo de "m'agrada"), i amb un forat en la part d'amics, per a que la gent pogués posar-se i fer-se una foto (imatge cedida per Jordi Vilanova):

A l'altre escenari, el polític, tenia una macropantalla on es va ensenyar la nova aplicació de Facebook. Van parlar breument Ignasi Llorente i Joan Puigcercós, i el discurs va acabar quan el DJ de la festa es va arrencar a punxar Vive la vida, de Coldplay, i Puigcercós va baixar del pòdium per xerrar amb els seus amics de Facebook.

I no és la única trobada d'aquest tipus. La pròxima setmana, Oriol Junqueras, eurodiputat d'ERC, també celebra a Barcelona un encontre amb els seus amics a la xarxa social, en aquest cas, un sopar al Casinet d'Hostrafrancs.

 

3 Comments:

  1. greips said...
    no hi havia ja una aplicació "Catalunya Decideix" al facebook? ;-)
    e-Xaps said...
    No sé si l'havia, però el nom està bé!
    L'hauríeu d'haver patentat! ;))

    Salut!
    greips said...
    hi era: http://apps.facebook.com/catalunyadecideix/

    i ells ho sabien. Quina poca classe!

Post a Comment




RSS Blogger