Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Iniciativa per Catalunya ha endegat un procés participatiu per a escollir el que serà el proper programa electoral que presentarà a les eleccions al Parlament de Catalunya de final d'any. És per això que han creat una web (muntant-la a la web de Joan Herrera) on qualsevol pot llegir les 200 propostes inicials, i votar-les, comentar-les o donar noves idees.

L’activitat virtual es combinarà amb la realització de diversos fòrums i jornades, així com de reunions i trobades amb organitzacions socials i la ciutadania que celebraran en els propers mesos. El debat tindrà 2 fases.

Fase 1. Debat ciutadà (abril – juliol)

El procés de construcció del programa electoral constarà de diversos espais de socialització i conversa. També recolliran propostes i faran retorn de les mateixes. Aquestes propostes poden ser comentades i esmenades o se’n poden afegir de noves a través del web i xarxes socials, o bé participant en les diferents jornades, reunions i fòrums programàtics.

Les propostes estan ordenades en 6 fòrums: Fòrum d’Economia i Ecologia; Fòrum de drets socials; Fòrum d’autogovern, model d’Estat i Unió Europea; Fòrum de radicalitat democràtica; Fòrum d’emancipació juvenil; Fòrum d’igualtat entre dones i homes, i drets de les dones.

Fase 2. Retorn i votació (després de l’estiu).

Tindrà lloc després de l’estiu a través de la Convenció Programàtica, que culminarà el procés programàtic. Serà oberta a totes les persones que hagin participat en el procés. En la mateixa es realitzarà el retorn del procés i es votaran les propostes programàtiques definitives.

Inciativa per Catalunya obre per tant el seu programa electoral a la deliberació popular, però no ho fa des de la seva web (on només hi ha un banner), sinó que ho fa des de la web del seu candidat. Per una banda, això dóna molta significació a Joan Herrera en aquest procés obert, però per altra, no sé si mantindrà aquesta preponderància del procés al seu web, ja que tapa la resta d'informacions i actualitat del candidat. En qualsevol cas, sempre és una bona noticia que es deixi participar en el procés programàtic.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger