Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La comunicació horitzontal entre els polítics i la ciutadania que ofereix Twitter té a la seva estrella mediàtica: Cory Booker, alcalde de Newark.

Booker - un Twittaire actiu, freqüent i creatiu - argumenta que els mitjans de comunicació socials poden ajudar a la ciutat de Newark, davant els seus considerables "problemes de reputació". A través de Twitter, Facebook, i fins i tot a disputes falses amb Conan O'Brien, Booker ha ofert al món un relat alternatiu de la ciutat que dirigeix.

Via Techpresident llegeixo que ahir va fer un pas més enllà en el seu Twitter, anunciant un cas de corrupció en el seu ajuntament: l'ex tinent d'alcalde Ronald Salahuddin havia estat processat per càrrecs d'extorsió i de suborn en el marc de contractes de la ciutat. La història ha aconseguit una gran difusió, no sols perquè va ser el mateix alcalde qui ho va anunciar, sinó perquè en comptes de tapar-lo o intentar ignorar-ho, va preferir difondre'l a "bombo y platillo" als seus ciutadans i seguidors.

El seu missatge deia: "Violació important de la meva confiança i la confiança pública avui respecte a un dels meus antics empleats. Estigueu atents", va dir Booker als seus 1.077.000 seguidors de Twitter - un de cada quatre residents de Newark. Més tard, a la nit, Booker va twittejar un enllaç a la seva pàgina de Facebook, on havia publicat una nota i dos minuts de vídeo d'alta definició sobre les acusacions de corrupció a Salahuddin i el que significava per a Newark. (Booker té 20.000 fans a Facebook.)

La meitat del clip és una conferència de premsa de Booker, mirant directament a la càmera, oferint una resposta més humana i personal a l'acusació del seu excol·laborador. Booker diu "el que realment vull dir als residents de la ciutat de Newark i simpatitzants de la nostra ciutat és que no podem deixar que res no ens converteixi en cínics o cansats. Que hem de creure en el que som, i en la grandesa de Newark i el seu col·lectiu. Hi ha dies que seran difícils". Però, diu, mentre finalitza el video a Facebook, "Jo crec en nosaltres".

És un missatge personal als seus ciutadans, en primera persona, explicant el que sent i la seva esperança en que la ciutat segueixi endavant. El missatge no ha passat abans per la premsa, ni els ciutadans de Newark han hagut d'esperar al diari d'avui. El missatge ha estat directe, horitzontal, i sense filtres.

No és la primera vegada que Booker dóna exemple de comunicació directa via Twitter. Recordava haver llegit que per any nou una veïna va escriure a Twitter que el seu pare de 65 anys estava atrapat per la neu a casa seva i necessitava que netegessin de neu la seva porta. Booker va respondre en 2 minuts, dient que aniria a rescatar-lo ell mateix. En 20 minuts ja estava allà, demostrant d'una banda les seves ganes d'ajudar (o de fer en campanya), però per un altre, i més interessant, que monitoritza constantment el seu Twitter.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger