Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

És Obama condescendent?

Llegeixo a Factual un petit (almenys per ara) problema amb Obama. Una foto oficial de la Casa Blanca ha creat un petit terratrèmol entre blocaires. És Obama condescendent amb un blanc com Biden? Què diu el seu llenguatge corporal? O és tot pur racisme? Hi ha qui no ho entén.

El canal a Flickr de la Casa Blanca permet veure el dia a dia del president Obama, de les seves activitats, d'alguna imatge familiar, de les seves reunions... Segurament hi ha ja milers en el gairebé any que Obama dirigeix els Estats Units. I aquest és un gran exemple de transparència. Mai cap president no ho havia fet i havia deixat a la llum pública les seves activitats, i menys en una imatge. I aquest també pot ser un problema, ja que aquests milers de fotos són escorcollades per també milers d'opositors, buscant qualsevol cosa per atacar. Cada polític pot elegir, si vol donar una total transparència a la seva gestió i si a més vol fer partícip a la ciutadania (i als mitjans de comunicació) del que fa, o si al contrari prefereix no informar o deixar que només ho facin els mitjans de comunicació per por a algun error.

Dubto molt que en aquesta foto Obama sigui condescendent amb Biden. És una imatge, dins d'un àlbum, de fotos fetes el 16 de desembre. Potser haurien d'haver escollit una altra foto, però mostrar aquesta també demostra transparència en el sentit de deixar lliure l'elecció al fotògraf (una altra cosa és que se'ls hagi passat).

No és la primera "crisi" per una fotografia apareguda en el Flickr de la Casa Blanca. El juny d'aquest mateix any, grups d'israelians es van enfurismar per aquesta altra imatge d'Obama parlant per telèfon amb Benjamin Netanyahu, que van considerar una falta de respecte.

 

3 Comments:

  1. Marc Pallarès said...
    Crec que a vegades ens passem de frenada amb tant d'anàlisi gestual. No crec que aquesta foto ni sigui racisme, ni condescendència ni res.

    No podem pensar que estan parlant d'algun tema delicat, o que el President Obama està molt cansat i fa aquest aspecte?
    e-Xaps said...
    Completament d'acord. Ho trobo una xorrada.

    L'objectiu del mini-post era reflexar l'anàlisi salvatge que es fa de qualsevol imatge del Flickr de la casa blanca.
    Posem que hi ha 2.000 fotos publicades. D'elles, només 2 han sortit criticades, i crec que per tonteries.
    Crec que aquest Flickr ha estat un èxit.

    Salut!
    Anònim said...
    La polèmica sobre la primera la considero una mica absurda. Ara bé, és evident que la imatge de parlar per telèfon amb els peus sobre la taula com si l'interlocutor fos algú de la seva família em sembla un error d'imatge important. Ara bé, excel3lent per la transparència que mostra!

Post a Comment




RSS Blogger