Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El problema de molts parlaments és que és complicat entendre (i trobar) algunes lleis, propostes i altres informacions que la cambra genera al llarg de la seva existència. A més, molt sovint la majoria de dades es troben perdudes en la immensitat del web. Per descomptat, encara és més complicat que la ciutadania pugui participar de les seves lleis, donant la seva opinió o idees per a millorar-les. Tot això és el que s'ha tractat d'arreglar al senat de l'Estat de Nova York.

El passat 5 de novembre es va inaugurar el portal "Legislació Oberta", un motor de cerca semblant a Google on trobar lleis, vots a cada llei i tota la informació clau sobre legislació que hi ha al Senat Estatal de Nova York. A més, es poden fer comentaris sobre qualsevol legislació.

Tal com comentava el Senador José Serrano en la presentació: "Aquesta generació d'estudiants té una quantitat sense precedents d'accés a tecnologia, i és emocionant que puguin ara utilitzar aquestes habilitats i tècniques per mantenir-se informats del procés legislatiu. Com a lawmaker, és un honor guiar pas a pas els votants futurs i estrategs polítics de l'Estat de Nova York a través d'un recurs que enriquirà les seves vides durant anys".

Legislació Oberta és només una part de Senat Obert, un esforç pel Senat de Nova York per fer més transparent el seu propi cos administratiu i tenir en compte una quantitat enorme d'accés a lleis i a dades, tot amb programari de font oberta; unes altres entitats, incloent-hi altres cossos governamentals, poden descarregar i fer ús del Programari de Legislació Oberta per als seus propis propòsits, a cap cost. Qualsevol desenvolupador web també pot utilitzar els milers de dades disponibles per a construir els seus propis llocs web incorporant dades de Senat.

Utilitzant una interfície simple, els ciutadans poden ara trobar informació legislativa tan fàcilment com fent una recerca a Google. Trobar una llei de l'Assemblea Estatal de Nova York és bastant fàcil a partir d'ara. És a dir, si saps el número de llei o mitjançant la paraula clau correcte, o per tema, nom del Senador, comitè, accions recents i vots recents... Tot està disponible fent una cerca simple per qualsevol d'aquestes categories.

Per primera vegada, la informació legislativa de Senat de Nova York també s'inclourà en l'índex de motors de cerca essencials i apareix en recerques en llocs com Yahoo, Google, o Bing. Una altra novetat és l'accés a la informació a través d'eines com el Messenger, Twitter, SMS i els navegadors web mòbils, fent que la informació del Senat sigui accessible des de qualsevol lloc amb l'accés a un ordinador, un telèfon, o un dispositiu mòbil.

Aquest nou portal disposa de blog on explica les darreres novetats, i també d'eines per a compartir la informació que conté, com delicious, digg, facebook o Twitter.
Una cosa que també m'ha cridat l'atenció és que el seu apartat de premsa és "per a premsa i per a bloggers".


 

1 Comment:

  1. Anònim said...
    It was very interesting for me to read this post. Thanks for it. I like such topics and anything connected to this matter. I would like to read more soon.

Post a Comment




RSS Blogger