Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El Twitter del PSOE respón

El passat 15 d'octubre, coincidint amb el BlogDay, el Partit Socialista (PSOE) va estrenar el seu canal a Twitter, que ha estat molt actiu aquests dies, difonent informació, però també conversant amb aquelles persones que es posen en contacte amb ells.

Ahir, Ana Aldea publicava al seu blog una "entrevista" al Twitter del PSOE, que m'ha semblat interessant penjar aquí: "Des de fa una setmana està en la xarxa el twitter oficial del PSOE i des del principi ha estat un compte amb un to informal i obert a la conversa. Aixíi que els vaig fer un DM per a veure si podíem fer una entrevista. Aquí està el resultat".

1. Per què el twitter oficial?
Per què no? El PSOE té la necessitat i el deure comunicar les seves idees, polítiques i opinions; així com establir tots les lleres de comunicació ciutadana possibles. La Xarxa és un espai de participació política més.

2. A diferència del Twitter del PP estàs conversant bastant amb altres usuaris. Quina és la funció?
La mateixa que la de la Web 2.0 en general: dialogar i compartir. Estar a Twitter suposa sumar-se a una gegantina conversa col·lectiva. La democràcia s'alimenta del diàleg, no de missatges emesos des d'una torre d'ivori.

3. Per què ha de servir?
Per a tenir una altra via de conversa oberta amb la ciutadania i intentar acostar-nos més a la gent.

4. Per a què no ha de servir?
Per a solucionar tràmits burocràtics o trobar feina a l'Administració. Hi ha gent que tendeix a confondre el nostre Twitter amb una finestreta d'un Ministeri. Cal diferenciar als polítics dels funcionaris

5. Teniu una guia d'estil?
Sincerament, no. Tractem de comportar-nos com els altres, utilitzant les normes de Netiqueta, el sentit de l'humor, les rèpliques i els RT. Sí que tractem d'emetre sempre missatges en positiu. La desqualificació només duu a que la gent es farti dels partits.

6. Hi ha una persona amb dedicació exclusiva?
Sí, encara que els serveis de Premsa del PSOE i la Secretaria d'Organització també tenen accés al compte. Però existeix un community manager que viu pegat al TweetDeck del seu iPhone.

7. Que pot aportar twitter a la relació del partit amb els ciutadans?
Proximitat i una via més perquè ens coneguem més els uns als altres.

8. S'engegaran polítiques d'escolta activa?
Sí, però tampoc anem a ajustar-nos a una definició de manual de l'escolta activa. Volem esprémer la funcionalitat de l'eina i ser flexibles.

9. Quin paper tindrà twitter en el futur com a eina dins del PSOE?
El mateix que vagi a ocupar per a la ciutadania. Pot convertir-se en essencial, com Facebook o en una moda passatgera, com Second Life.

10. A part d'aquest compte oficial hi haurà comptes personals d'alts càrrecs del partit?
Clar. Càrrecs públics i institucionals del PSOE ja estan en Twitter, entre ells Elena Valenciano o María González Veracruz.

11. Serveix twitter per a recollir estats d'opinió?
Sí, però sent conscients que només corresponen als de la gent que pobla Twitter. A Internet la gent s'interessa, sobretot, per Internet i existeixen altra classe de problemes o inquietuds ciutadanes que també mereixen estar a l'agenda.

12. Que pot aportar el twitter del PSOE a la conversa global?
Una veu més que no es limiti a queixar-se de l'adversari i a rebotar comunicats de premsa.

13. Que pot aportar twitter al PSOE?
Flexibilitat, immediatesa i altra finestra al món.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger