Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Twitteja al teu Senador

Als Estats Units, el debat sobre la reforma sanitària que sol·licita Barack Obama està tenint molta visibilitat. La xarxa no és aliena a això, i des del partit demòcrata i el seu "braç armat a Internet", Organizing for America, han començat una campanya per a difondre la necessitat d'un canvi en la llei actual.

Això inclou pressionar als senadors i senadores perquè donin suport la reforma, i fer-lo, tal com indiquen a TechPresident, allà on molts senadors passen el seu temps i on es comuniquen amb la resta del món, a Twitter.

Així, s'ha creat una plataforma, denominada "Tweet your Senator", per a enviar missatges als senadors a través de Twitter. Tan sols cal posar el codi postal perquè s'enviï un Tweet automàtic al senador o a la senadora corresponent. Per exemple, si poso un codi postal de Los Àngeles, s'enviaria aquest missatge: "@Barbara_#Boxer: Americans ca't wait anymore. Health insurance reform must pass this year http://bit.ly/12Gtt3".
Tots els missatges apareixen automàticament també en un mapa situat a la web, des d'on veure qui fa els missatges i a qui van dirigits, i que queden marcats en la pantalla. A més, els missatges es poden canviar, amb el que els textos poden variar, encara que tots els que he vist tenen a veure amb la crida a la reforma sanitària.

Si havíem vist cadenes de missatges de correu electrònic per a sol·licitar quelcom als polítics (pinso especialment en els "joguines" de Jose Rodríguez), per primera vegada veiem una eina que fa el mateix per a Twitter.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger