Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La setmana passada va sortir a la llum el projecte OpenParlamento, una iniciativa d'OpenPolis que vol dotar de transparència a tot el que es realitza en el Parlament italià i informar amb dades oficials del flux continu de notícies, opinions i desenes de dades que produeix cada diputat. Tal com indiquen a Politica due punto zero, a partir d'ara, els ciutadans italians ja no han de veure per televisió el que succeeix en el seu Parlament, sinó que des de casa poden observar i estar atents a qualsevol nova llei, a qualsevol notícia i fins i tot saber què van votar (o si van votar o no) els seus diputats.

Entre les dades a què es pot accedir, a part de les lleis que s'estan discutint, es troben els vots que realitza cada diputat, les seves presències i absències a la càmera, el seguiment de vot del seu partit (si són fidels o no al vot), informació sobre els diputats (e-mail, web, blog...), estadístiques...

Inclús hi ha una versió pro, que fins i tot dóna més informacions, perquè pugui ser utilitzada per mitjans de comunicació i lobbies.

Al món ja s'havien realitzat experiències de monitoratge del que succeeix en els parlaments, tal com indiquen a Viralmente. Els antecedents d'aquesta web són They work for you (Regne Unit), EPVote (Parlament europeu) i Watchdog.net (Estats Units).
Això sí, l'interessant seria que aquestes iniciatives sorgissin també des dels parlaments, i no des de fora d'ell per part de ciutadans que volen informar-se.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger