Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Les xarxes socials estan tenint cada vegada major ús en l'activitat política, però també cada vegada més sembla que tendeixen en el futur cap a noves xarxes socials fins i tot més segmentades que les actuals. Aquest exemple ho podem veure a Ning.

Tal com indiquen a RobinGood, "Ning recentment va llançar la seva versió 2.0 totalment renovada, transformant allò que era una eina mash-up només per a geeks o hackers en una verdadera aplicació web 2.0 senzilla d'usar, per a la creació de xarxes socials. Fa amb prou feines un any Michael Arrington de Tech Crunch va anunciar la mort de Ning pel simple fet que només podia ser utilitzat per un minúscul nombre de persones capaces d'arreglar-les amb codi PHP i API. Tot això ha canviat en l'espai d'un mes, ja que ara Ning 2.0 és tan fàcil d'usar com MySpace, Blogger o YouTube. En suma, si vostè pot seguir un simple assistent que el guiarà a través d'una sèrie formularis senzills de completar i algunes decisions de configuració mitjançant arrossegar-i-deixar anar, vostè tindrà les bases de la seva pròpia xarxa social en el curs d'uns quants minuts. "

Així, una bona manera d'expandir la connectividad d'un blog, una associació o un partit polític, és creant una xarxa social pròpia (i no sol un grup a Facebook, encara que funcioni de semblant forma). Amb Ning sembla que hi ha altres accions que milloren alguna cosa els grups de facebook.

En primer lloc, la configuració del disseny, que igual que un blog, es pot personalitzar. També penjar vídeos, crear fòrums, pujar fotos, rebre missatges, alertes, veure la resta de membres i fins i tot dividir aquesta xarxa en altres grups més reduïts o temàtics. A més, la xarxa pot ser oberta o tancada (sols accessible amb invitació).

En política ja es comença a usar NING en diversos partits. Sens dubte, als Estats Units han estat els primers. Així, hi ha diferents grups de demòcrates: Tennessee democratic party (289 membres), Nevada State Democratic party (298)... fins a arribar a 218 xarxes diferents. Pel que respecta als republicans, hi ha 225 xarxes, a destacar sobretot "Rebuild the party", amb 3.740 membres i que es va crear després de la derrota de McCain. Recomano visitar la pàgina per veure tot el que es pot fer amb aquestes xarxes socials segmentades de Ning.


A Espanya està sent sobretot el PSOE que més l'està usant, especialment amb el seu grup d'Activistas para las elecciones europeas, amb 343 membres per ara, 8 esdeveniments, 121 fotos pujades, 11 vídeos i 22 posts. A més, també es poden crear grups dins de la mateixa xarxa, com és el cas del grup de La Rioja (creat per Chema Buzarra). Altres grups del PSOE en NING són PSOE Palencia (26 membres), PSOE Coslada (18), PSOE Guadix (es necessita invitació), o el Foro de simpatizantes y militantes PSCanario-PSOE (es necessita invitació) i 5 més.

Per la seva part, sol he trobat una xarxa del Partit Popular, el PP de Lúcar (Almeria), i un d'Esquerra Unida, el d'IU Cáceres (23 membres). Sense cap partit darrere també està la xarxa "xarxa independentista", que compta amb 102 membres, i creada per Xavier Solano.

Crec que és una excel·lent eina i de fàcil ús per crear comunitat i vincles entre els simpatitzants, i d'una manera molt més personalitzada de veure les possibles activitats a fer que no a través d'altres xarxes més generalistes com Facebook.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger