Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El ciberactivisme al PSC

Si una gran quantitat de persones utilitza i es comunica per Internet, s'informa i pertany a comunitats més o menys actives, és una ximpleria que els partits polítics no l'usin per fer exactament el mateix: informar, crear comunitats i generar participació. Aquesta setmana s'ha donat un cas curiós, i és la gran quantitat d'iniciatives que tenen que veure amb la política a la xarxa, llançades pel Partit del Socialistes de Catalunya (PSC).

Divendres passat va tenir lloc la primera reunió de la sectorial de ciberactivisme del PSC. Va ser una posada de llarg o l'oficialització d'una cosa que des del PSC s'està fent fa temps, com és el ciberactivisme per la xarxa, a través de diferents eines però també a través de bloggers com José Antonio Donaire, Jose Rodríguez, Joan Ramon, Jessica Fillol o Carlos Guadián, entre molts altres. Podeu veure un resum de la jornada en el blog de Carme Sánchez.

Continuant amb la presència a la xarxa, el PSC va celebrar el fín de setmana la seva escola d'hivern, que va poder seguir-se en directe i formular preguntes a través de Facebook i Twitter, i que va tenir un notable èxit de participació.

Aquest divendres pròxim té previst un altre acte que sembla molt interessant: Ciberactivisme i eleccions europees, on es donaran consells per poder ser activista a través de la xarxa, amb ponents com Miquel Iceta, José Antonio Donaire, Jose Rodríguez, Jessica Fillol o Carlos Guadián.

Finalment, avui he vist una aplicació per a Facebook que ha llançat el PSC, denominada "Fets. President Montilla". És la primera aplicació de Facebook que conec per a un partit polític a Espanya, i es pot afegir al propi perfil o afegir la pestanya d'informació. En l'aplicació es pot fer un seguiment de les actuacions desenvolupades pel govern de la Generalitat durant aquests dos últims anys i votar les que ens semblin més interessants. També permet (i anima) a enviar-lo als teus amics i a votar.


Aquesta aplicació de Facebook es complementa amb una web, on veure breus fitxes de diferents actuacions del govern sobre diferents temàtiques, i que enllaça directament a l'aplicació de Facebook, al Twitter del partit, a una mini-web amb un resum ràpid de l'acció de govern i amb un enllaç a eines de participació.


En resum, que s'han posat les piles!

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger