Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Via el blog de José Frechín conec Twitter StreamGraphics, una potent eina de visualització de dades que obté de Twitter i que és capaç de representar amb un només un gràfic un terme i les seves relacions en els últims 1.000 twits.

Però millor que explicar-lo, és veure-ho funcionant, per exemple amb la paraula "Zapatero":


En l'exemple es veuen les paraules més usuals que acompanyen a "Zapatero" en els últims 1000 twits, que en el seu cas tenen molt a veure amb la relliscada en equivocar-se de paraula quan parlava de fomentar el turisme entre Espanya i Rússia, on va dir que "hi ha un gran increment de turistes espanyols cap a Rússia. Estem ara en 500.000 turistes a l'any, per tant hem fet un acord per estimular, per afavorir, 'per follar', per recolzar aquest turisme".

El gràfic, a més de representar els diferents termes relacionats, mostra en la part inferior una petita mostra dels twits, que va canviant de forma dinàmica depenent de l'estrat del gràfic seleccionat, permetent també accedir-hi directament.

En tractar-se dels 1.000 últims twits l'escala temporal és relativa, i de vegades representar unes hores (com amb Obama) o 1 setmana (com amb Zapatero).
Per realitzar les teves pròpies recerques només cal modificar la capsa a la casella central.

Altres exemples:




Cliqueu en la imatge per engrandir.

Cal anar amb compte, perquè el sistema de vegades falla a l'hora d'enllaçar, barrejant una visualització correcta amb una url anterior. La forma directa de crear gràfics és afegint un terme a:

www.neoformix.com/Projects/TwitterStreamGraphs/view.php?q=

Por ejemplo para obama, sería:
www.neoformix.com/Projects/TwitterStreamGraphs/view.php?q=obama


 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger