Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El proper dimecres 11 de març tindrà lloc al Saló d'Actes de la Facultat de Ciències Socials, Jurídiques i de la Comunicació del Campus de Segòvia de la Universitat de Valladolid les 3as Jornadas sobre Comunicación Política, coordinadas per Ignacio Martín Granados i per Miguel Vicente Mariño.

Aquestes portaran el títol de "Lliçons sobre Comunicació de crisi". La justificació d'aquesta temàtica no només ve per l'actual conjuntura de crisi econòmica, sinó també pel cinquè aniversari del 11-M. Cinc anys després, els incidents del 11-M i les eleccions del 14-M es presenten com un dels episodis més estimulants per a la investigació empírica que realitzen tant la comunicació política com la comunicació de crisi, dos àmbits que conflueixen en situacions puntuals com la que dóna cos a aquestes terceres jornades.

Les crisis, siguin puntuals o estructurals, de signe polític, econòmic, industrial... són bancs de prova per formar els líders polítics en la seva tasca habitual. Així, la comunicació política ha de romandre sempre atenta a qualsevol risc de signe crític i ha d'oferir respostes clares per gestionar correctament la imatge pública d'individus i organitzacions.

Sota aquestes premisses han organitzat tres taules rodones que parteixen de punts de vista diferents però complementaris, incidint en aspectes concrets clau per comprendre les dimensions del fenomen de la comunicació de crisi.

La 1a Sessió es denomina "Investigar crisi: veritats, mitges veritats i mentides", i en ella, els professors José Luis Piñuel Raigada (Catedràtic UCM) i Víctor Sampedro Blanco (Catedràtic URJC) il·lustraran sobre els esdeveniments que es van succeir entre l'11 i el 14 de març, les decisions que es van adoptar per afrontar situació tan greu en un clima electoral.

La 2a sessió, anomenada "I ara, què diem?. Els partits polítics davant la crisi" comptarà amb un cartell de polítics nacionals de primer nivell. D'un costat Antonio Hernando Vera, actual Secretari de Política Municipal de l'Executiva Federal Socialista, i fa cinc anys membre de l'equip assessor de la Secretària d'Organització del PSOE. I d'un altre, Carlos Floriano Corrales, actual Secretari de Comunicació del Partido Popular, número dos del portaveu popular Esteban González Pons. A més, aquest taula serà moderada per la prestigiosa professora de la UVa Salomé Berrocal.

Finalment, en la sessió de tarda, consultors polítics respondran a la pregunta "Com estar preparat per a una crisi? Primers passos cap a l'èxit". Els participants d'aquesta taula seran Yuri Morejón (a qui vaig conèixer el cap de setmana passat i que val molt la pena escoltar), Director General de Yescom Consulting, i Gloria Ostos, Sòcia Directora d'Ostos & Sola Asesores de Comunicación, ambdós assessors d'experiència dilatada i àmplia.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger