Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Després de les passades eleccions nord-americanes s'ha notat un increment exponencial de la campanya a través de la xarxa. Els partits que estan propers a les eleccions disposen de canals a facebook, twitter, youtube, flickr, blogs, etc... qualsevol cosa que pugui difondre el seu missatge.

Pel que es refereix al vídeo, està sobresortint com eina de campanya, com vam poder veure en la campanya d'Obama (amb 50 persones dedicades exclusivament a editar i pujar vídeos). I ja abans d'Obama vam poder veure precursors com el vídeoblog de David Cameron al Regne Unit (ja inexistent), o LePen a França (ja inexistent), o Artur Mas a Catalunya. També webs creats amb format de canal de televisió, com IPSOE TV, Sarkozy TV (ja sense actualitzar) o la TV dei Democratici da Sinistra a Itàlia (ja inexistent).

Pel que fa a tipologies de campanyes de vídeos a Internet, podem trobar tres tipologies bàsiques: el vídeoblog del candidat, el canal de televisió en la web del partit, i finalment el canal del partit (o del candidat) a Youtube.

Per a les pròximes eleccions gallegues de l'1 de març, els tres grans partits que es presenten ja estan lliurant batalla a Internet per a difondre aquests vídeos als seus simpatitzants i aconseguir el nombre màxim de vistes i de comunicació a través de la seva extracció de la web (del partit o de youtube) per a penjar-lo en webs i blogs. L'objectiu bàsic és donar a conèixer al candidat i a les seves idees.

Veient-lo per partits polítics, en el Partit Socialista de Galicia (PSdG) veiem un canal de televisió a la web del partit (PSdeG TV), molt semblat al que és IPSOE TV. En el canal podem visionar vídeos d'actes, de campanya o d'aparicions en televisió del candidat Emilio Pérez Touriño. També tenen un espai per a veure retransmissions en directe.

Aquests vídeos també estan disponible a YouTube, en el propi canal del partit, creat al juliol de 2007. El canal té 32 subscriptors i disposa de 53 vídeos. La pàgina ha estat vista 3.879 vegades. És destacable que no està molt actualitzada, i el seu últim vídeo data de fa dues setmanes.

En el Partit Popular de Galícia disposen d'un apartat de vídeos a la seva web, on hi ha penjats dos vídeos sobre el candidat Alberto Núñez Feijoo. El seu veritable canal de vídeos està a Youtube, canal creat a l'octubre de 2006. En ell, tenen 28 subscriptors per a 46 vídeos. La pàgina ha estat visitada 11.214 vegades, mentre que la seva última actualització és de fa tres setmanes.

Pel que fa al Bloque Nacionalista Gallego (BNG), a la seva web disposa d'una galeria de vídeos, extreta directament del seu també propi canal de YouTube, denominat TeleBNG.
Aquí es poden visionar 178 vídeos ara com ara, als quals estan subscrites 276 persones.
La seva última actualització és del dia d'avui, i el seu canal ha estat vist 43.000 vegades des de la seva inauguració al maig de 2007.

També disposa d'un vídeoblog del candidat, Anxo Quintana, molt actualitzat i que funciona ja des de fa temps, on a més es poden enviar vídeos amb preguntes o suggeriments per al candidat, que ell mateix respon.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger