Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Una web és la principal eina d'un candidat a Internet, però per a algunes campanyes pot ser útil diversificar els temes en diferents espais web. És el que es denomina ús de microsites.

La raó per a l'ús de microsites en una campanya electoral poden ser vàries, però el més raonable per a fer-lo és voler separar aquestes micro-campanyes de la web del candidat: per a dir una cosa en la web principal i per a dir altres, o dirigir-te a un públic diferent, en les webs secundàries. L'únic problema (i gran) és que al ser webs diferents, cal donar-los visibilitat de maneres diverses, el que pot constituir un problema per als assessors de màrqueting.

Altra possible raó pot ser destacar, amb una web pròpia, certa part d'una campanya determinada, i donar-li una url senzilla i fàcil de recordar a l'hora de difondre-la. D'altra banda, a la web del candidat se seguiran trobant la resta de temes i seguirà sent la principal font d'informació, però en aquests microsites es pot segmentar cert tema cap a cert públic objectiu, que afegit a una campanya adwords sobre algunes paraules clau, pot donar visibilitat i moltes visites a aquesta mini-web, i que serveixi per a difondre un missatge especialment.

En les primàries demòcrates ja vam veure algun ús de microsites, sobretot per part de l'equip de Hillary Clinton (en el seu cas, buscava humanitzar a la candidata a través un microsite on la gent podia veure vídeos sobre com era Hillary en la intimitat).

Ja a menys d'un mes de les eleccions presidencials, Barack Obama està usant aquesta tècnica i ha llançat fa poc el web "John McCain's Record". Des d'aquesta web, que duu per subtítol "Three thing every voter should knows about John McCain", es pot accedir per temes a tres frases que el candidat republicà ha anat dient sobre diferents temes (en la web cita la font).

Per descomptat, les tres argumentacions de McCain no li deixen massa bé. Un exemple (L'Iraq):

  1. John McCain said U.S. soldiers could stay in Iraq for maybe a hundred years. Source: Town Hall Meeting in Concord, NH, 1/3/08; NBC, Today Show, 6/11/08
  2. McCain said, “No One Has Supported President Bush on Iraq More Than I Have.” Source: The Mike Gallagher Show, 3/28/08; Think Progress, 4/02/08
  3. The Iraq war is costing the American taxpayers more than $10.3 billion per month, more than twice the amount the United States spends on education each month. Source: US Government Accounting Office 2008, CRS Report, 7/14/08; Bloomberg, 9/9/08

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger