Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Polítika 2.0 al Parlament Basc

El pròxim 13 de setembre tindrà lloc "Politika 2.0" en el Parlament Basc, una interessant trobada entre "persones que es dediquen a la Política" i "persones que bloguegen". Un contacte política-blogosfera en el qual polítics de totes les afiliacions es reuniran amb bloggers (de totes les afiliacions també, incloent no alineats) en el parlament basc.


Tal com els organitzadors (34 persones estan darrere de tot) argumenten, "una trobada necessària perquè els polítics bascos coneguin de primera mà "això del 2.0". Una jornada per a ensenyar-los a col·laborar: a escoltar, a enllaçar i a compartir. Una jornada per a deixar enrere el 1.0, on només es podrà parlar de dospuntcerisme i de com construir amb aquestes noves formes de fer política". I tal com afegeix Sergio Monge: "Els nostres polítics encara no estan preparats i està bé que vagin veient un poc com s'articula la comunicació i la participació en la xarxa ara mateix abans de pensar a futur". Per a això, i per a relacionar-se entre polítics i bloggers i estendre aquesta idea de fer política col·laborativament a l'empara de les noves tecnologies, és pel que servirà aquesta trobada, a més de parlar d'altres temes com per exemple promocionar els sistemes de participació que ja ha engegat el Parlament basc (com arte hartuz!, del que parlaré un altre dia) i aprofundir en el concepte de participació ciutadana.

En l'agenda prevista (de 11h a 13.30h), hi haurà:

1. Recepció als convidats i convidades
2. Microponencia: Com, què i per què ser Polític 2.0
3. Presentació del treball previ realitzat en el wiki que seguirà obert fins a finalitzar l'acte. Informar del que s'espera a posteriori de l'eina i centrar el punt central de compromís
4. Dinàmica de Treball sobre el Blog: Tots els assistents amb portàtil i connectats al mateix blog. (També es pretén que l'acte se segueixi des de l'exterior).
5. Posts que faran 10 blocaires: Almenys un blocaire per grup parlamentari (6) + 2 blocaires polítics no parlamentaris + 2 aprenents (es refereix a participants del grup "Aprendices"). Els participants (la resta de bloggers que participin) tindran un sobre que els indicarà a quin post han de començar la conversa. Els assistents de l'exterior (Internet) podran enviar missatges al post que vulguin. Finalitzat el temps assignat tots els assistents podran conversar (missatges al post) en el post que desitgin
6. Torn de micròfons. Cadascun dels 10 Blocaires transmetrà la seva experiència i conclusions.
7. Presentació dels resultats del wiki (centrats en el compromís politica 2.0) i adhesió de les persones assistents o de l'exterior (Internet)
8. Compromís dels 10 blocaires de publicar un post de conclusions de la jornada i de la dinàmica realitzada (La setmana següent en el blog de la iniciativa).
L'objectiu és que continuï la conversa.

És molt interessant llegir atentament el wiki de la trobada, amb interessants aportacions de moltes persones diverses, cadascuna amb el seu punt de vista però que han aconseguit gestionar eficientment els objectius d'aquesta trobada:

Objectiu genèric
Mitjançant la realització d'aquestes primeres Jornades Política 2.0 pretenem posar sobre el tapet les noves estratègies de comunicació que vénen propiciades per la Web 2.0. Es tracta de fomentar la comunicació no estructurada i permanent de la ciutadania amb la classe política, amb responsabilitat, rigor i honestedat.

Objectius estratègics
1º Conscienciar sobre la validesa d'una eina molt valuosa per a la comunicació d'ideologies polítiques: la Web actual, coneguda com 2.0. Expressat en la voluntat de no escatimar esforços personals i materials per a fer possible que hagi representants de totes les ideologies i sensibilitats polítiques.
2º Facilitar a qui fan política les eines necessàries per a entrar en contacte sense obstacles amb la resta de la ciutadania El que vol dir que es posaran tots els mitjans necessaris perquè, en cap cas, hagi obstacles per a la participació en les Jornades de totes les opcions polítiques.

Entre els participants, l'esdeveniment contarà amb Mikel Agirregabiria, Iñaki Murua, Fernando Martínez Hinojal, Jorge Campanillas, Galder Segurola, Roberto Cacho, El Agorante Aberrante, Mario Pena, Iñaki Ortiz i Alorza, Josi, RobertoC, Ricardo Ibarra, Josu Garro, Txipi, la gran Maripuchi, Pedro Moreno, Mak, Maria PTQK (a distancia) i Thooby (tots extrets de la wiki).

Una de les persones que més ha tingut a veure amb aquesta trobada és l'extraordinari blocaire Rafa Larreina, que farà d'amfitrió en la seva condició de vicepresident segon del Parlament Basc i secretari d'organització de Eusko Alkartasuna. A Rafa vaig tenir el plaer de conèixe'l a la seu d'EA durant les recents festes de Vitòria-Gasteiz (imperdonable que no us paseu algun any i disfruteu de la bellesa de la ciutat i el seu ambient en les seves festes de la vírgen blanca, del 4 al 9 d'agost), i li agraeixo la seva simpatia i atenció envers quatre "guiris" com els meus amics/gues i jo.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger