Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Article a Crònica.cat

Avui debuto com a articulista setmanal al diari electrònic Crònica.cat, a qui agraeixo la seva invitació.


El canvi en la producció de continguts polítics

El 1972, Marshall McLuhan va anticipar el concepte de “prosumidor”. Aquest concepte, desenvolupat teòricament per Toffler anys més tard, és un acrònim de les paraules productor i consumidor, que implica que la tecnologia permetria a les persones ocupar alhora el rol de productors i consumidors de continguts.

No és fins a partir de 2005 que veritablement tenim un exemple clar d’aquest terme. És l’era d’Internet i els blogs comencen a escampar-se, esdevenint una pàgina en blanc per a que la gent que fins aleshores feia de receptora d’informació ara també pugui emetre missatges propis, donar la seva opinió sobre el que pensa i compartir aquesta mateixa informació amb centenars de persones més. A partir del 2007, amb noves eines virtuals com nanoblogs o xarxes socials (l’anomenada web 2.0), són cada cop més les persones que segueixen sent consumidors d’informació a la xarxa, però al contrari que abans, aquestes persones també produeixen informació, pujant-la a la xarxa i difonent-la exponencialment...

Continua llegint l'article a Crònica.

El terme de prosumidor fa temps que volia comentar-lo al blog, ja que el trobo molt interessant. A més, després de llegir-lo dos cops en molt pocs dies, tant a la presentació de Marc Vidal en el passat congrés de CDC com a Gustablog, m'ha vingut de gust fer un article.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger