Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Gordon Brown respòn per YouTube

Tal com indica Juan Varela, el passat 20 de maig el primer ministre britànic Gordon Brown es va llançar a You Tube per a atendre les preguntes dels britànics sense mediació de cap televisió.

Al canal YouTube de Downing es va llançar la campanya "Ask the PM", on qualsevol, abans del 21 de juny, pot pujar una pregunta en vídeo per al primer ministre britànic, i si és dels vídeos més votats la pregunta serà resposta personalment i en vídeo pel propi Gordon Brown.


En un article a Público, el propi Juan Varela escriu que "A Gran Bretanya estan llançats en el que anomenen un govern transformacional, obert a la comunicació directa amb els ciutadans gràcies a la tecnologia. [...] I l'exemple ho dóna el primer ministre. Va ser Tony Blair qui va obrir el 10 de Downing Street a les peticions on-line dels ciutadans al novembre de 2006. Des de llavors, 5,8 milions de signatures han subscrit 29.000 peticions que l'executiu intenta respondre. I fa uns dies, el primer ministre estrenava un canal a Twitter per a informar de totes les seves activitats, el primer d'un governant europeu després que la Casa Blanca estrenés el seu al setembre de l'any passat. [...] Tot vé de la premissa que és tan fàcil crear i distribuir informació on-line com consumir-la i assenyala que existeixen dos tipus de ciutadans: els que utilitzen la informació d'altres ciutadans i els que són capaços de crear nova informació i serveis amb la tecnologia digital. Per això exhorten al govern a publicar tota la seva informació en webs on els ciutadans puguin participar, crear noves eines socials i donar a la societat el que és seu".

 

1 Comment:

  1. Lluís Soler Turu said...
    Hola Xavier!

    m'ha sortit un imprevist i al final no podré venir al "beers & blogs". M'hauria agradat poder compartir una cervesa amb vosaltres. Espero que us vagi molt bé!
    Fins la propera

Post a Comment




RSS Blogger