Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El proper 14 de juny és la data prevista per ERC per celebrar el 24è Congrés Nacional, on es triarà el proper president del partit i el proper secretari general. Tot i que com ja vaig comentar no hi ha cap espai destinat al congrés dins de la web d'ERC, sí que hi ha webs de les candidatures. Aquestes són quatre (en cada una d'elles es proposa al president i al secretari general), i basant-me en un bon i aclaridor post de Saül Gordillo, m’he posat a analitzar les seves webs per tal de veure quin ús fan aquestes candidatures de la xarxa o de noves eines d’interactuació (blogs, xarxes socials, vídeos, twitter...) amb la militància i amb els seus simpatitzants. Les quatre candidatures són Gent d'Esquerra, ERC futur, Reagrupament.cat i Esquerra Independentista:

Gent d’Esquerra
Joan Puigcercós (Bloc, Twitter, Flickr) i Joan Ridao (Bloc, Flickr)

El seu web conté els apartats notícies, candidatura, multimèdia i documents (amb vídeo, aprofitant vídeos del canal d’ERC a YouTube), i l’espai col·labora. També té un grup a Facebook, amb 96 membres, tot i que no ho publicita al seu web, i un perfil a Flickr per a cada un dels candidats.

El que més m’agrada: a l’apartat candidatura (que és dels més complets dels quatre) té un espai de mostres de suport, amb frases de destacats polítics d’ERC donant-los recolzament.
També és interessant l’apartat de material de campanya, amb banners descarregables amb el logo de la candidatura. Dins de l’apartat col·labora, és l’única web de les candidatures que ofereix coses a fer (conductors voluntaris, gent per a fer trucades, aportacions econòmiques...).

El que menys m’agrada: hi ha molta gent implicada en aquesta candidatura, fins i tot conec personalment alguns, per això no entenc com a l’espai “blocs de la gent d’esquerra” no han afegit altres blogs de gent implicada, tant si són militants com si són alts càrrecs que els donen suport (per exemple el blog de l’Anna Simó). És un desaprofitament no enllaçar a altre gent, estendre encara més la campanya.


ERC Futur

Ernest Benach:
(bloc institucional, web, Twitter) i Rafael Niubò

El seu web conté els apartats: Què proposem?, participa, Benach, Niubò, bloc (que recull els posts del blog de Benach i textos de Niubò, que no té blog propi), notícies, agenda, mitjans (aparicions als mitjans de comunicació) i enllaços. També disposa de vídeos, un dels elements que primen més a la web.

El que més m’agrada: a l’apartat “pregunta’m” hi ha respostes en vídeo de les principal preguntes que qualsevol visitant es faci sobre la candidatura, aquest és un bon resum, i ràpid, del que els candidats volen per a ERC

El que menys m’agrada: És una web una mica dispersa, de format antic, i tot i ser una web completa (amb totes les informacions útils i que han de ser-hi) no hi ha rés massa innovador.


Reagrupament.cat
Joan Carretero i Rut Carandell

Té una web força innovadora i treballada. A part d’un gran banner central amb un dels lemes de campanya, podem trobar: Notícies (que es poden comentar), presentació, articles d'opinió, entrevistes, comunicats, llibre de visites, enllaços, documents, debat, la Catosfera opina, i JRCAT.
També disposen d’un apartat de vídeos, tots ells a la xarxa, en el seu propi canal de YouTube.També tenen una causa a Facebook, amb 104 membres pel moment.

El que més m’agrada: L’espai “La Catosfera opina” és un recull dels darrers posts de blogs que recolzen a la candidatura, de la mateixa manera, hi ha l’espai “Blocs amb Estrella”, que és un agregador de blogs que ja conta amb 47 blocaires i del que també es poden descarregar banners.
També disposen d’una agenda amb google calendar, que informa dels seus propers actes i on tindran lloc. El proper lloc on anirà cada candidat està assenyalat amb un banner a la part dreta de la web (això si, està titulat com a “Publicitat”!!)

El que menys m’agrada: No hi ha cap biografia dels candidats, pel que no es pot saber qui són ni què han fet. Tampoc hi ha fotografies ni cap programa.


Esquerra independentista
Jaume Renyer (bloc) i Uriel Bertran (bloc)

És potser el web més innovador de les quatre candidatures, amb un disseny força net. Disposa d’espais d’actualitat (notícies en les que es pot fer comentaris), opinió, documents, manifest, a qui ens adrecem i vull afegir-m'hi!. També hi ha una agenda.
D’altra banda, tenen canal propi a Youtube i una causa a Facebook, amb 54 membres.

El que més m’agrada: És molt interessant l’espai de vinyeta còmica “La tira”, així com l’espai “Xarxa de blocs”, amb enllaços a blocaires que recolzen a la candidatura.

El que menys m’agrada: No hi ha un lloc clar on veure qui és cada candidat (en aquest cas, s’ha d’obrir un PDF, amb tots els membres de la candidatura). També el moviment constant dins dels banners fa que sovint no sàpigues què veus fins que no esperes una estona.


En resum, una interessant campanya mitjançant la xarxa, intentant aconseguir el màxim nombre de recolzaments possibles.

Per a seguir aquestes primàries, us recomano el blog “Primàries republicanes”, i seguir els blogs de blocaires republicans que donen informacions i opinions interessants sobre els diferents candidats i sobre el procés de primàries, com Jordi Eduard, Lluís Pérez Lozano, Àlex López, YuriBCN, Pere Aragonès, Carles Macian, Manel Bargalló, Dessmond, o Jordi Surinyac, i molts altres que em deixo.

 

3 Comments:

  1. Quico Ventalló said...
    Recomanes el bloc "Primàries republicanes", crec, però, que l'hauries d'incloure dins l'apartat de la campanya del sector Vendrell . Vols dir que no és un subproducte de la candidatura continuista?
    e-Xaps said...
    @Quico,

    Doncs la veritat és que no sé qui són els autors del blog, o sigui que no sé si són continuistes o no, però pel que he llegit veig que de moment parlen una mica de totes les candidatures (sembla que d'alguna més que d'altres, però tampoc tant), per això l'he recomanat.

    Realment és difícil recomanar rés que no sigui parcial, i a l'hora de seguir el procés de primàries, aquest m'ha semblat un bon blog a tenir en compte.

    Gràcies i salut!
    Àlex said...
    No coneixia el teu bloc. L'he trobat gràcies al Saül Gordillo. L'afegeixo als meus RSS.

Post a Comment




RSS Blogger