Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Carles Campuzano és diputat per Convergència i Unió al congrés de diputats. Ahir, durant l'acte d'investidura, Campuzano va gravar amb el seu mòbil el que succeïa al Congrés, i ho va publicar en directe al seu blog.
Aquest és un dels exemples de per a què pot servir la xarxa en política, que és ni més ni menys que en donar a conèixer què es fa al Congrés, o al Parlament, què opina el polític, sigui en vídeo o en el seu blog, i que la gent pugui respondre a aquell polític, interactuar.



CiU ja fa temps que porta força avantatge a la resta de partits pel que fa a l'ús de les noves tecnologies en política, com per exemple amb la tecnologia Qik, una aplicació mòbil que permet transmetre vídeo, àudio i també text en viu en forma de xat.

Es parla sovint de ciutadania 2.0, de xarxa, de les noves tecnologies i de com canvien la manera d'actuar de les persones. En política, per desgràcia, es veu poc. És poc a poc com es va avançant, i en Campuzano n'és un exemple, al igual que ho poden ser Carles Puigdemont, Jose Antonio Donaire o Albert Batalla quan ens expliquen el ple del Parlament de Catalunya en directe des dels seus twitters.

 

1 Comment:

  1. Rubèn Novoa i Arranz said...
    Tot i que els videos no tinguin gaire interès informatiu l'interessant de tot plegat és l'API que permet que automàticament els vídeos també es pengin a www.youtube.com/CiUtv. El codi font de youtube ja és obert i podrem fer 'virgueries' en un futur no gaire llunyà.

Post a Comment




RSS Blogger