Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Aquestes últimes setmanes s'està sentint parlar molt dels pròxims congressos de partits polítics com el Partit Popular o Esquerra Republicana de Catalunya. He mirat les seves respectives webs per a veure què diuen d'aquests congressos i quines opcions i informacions ofereixen als militants o a la gent interessada en ells.

A la web del PP no hi ha absolutament rés sobre el tema, tan sols alguna notícia que parla del futur congrés que tindrà lloc el 20, 21 i 22 de juny a València.
A la web de ERC hi ha un banner sobre el congrés a la pàgina principal. Al clicar-lo s'accedeix a una pàgina amb PDFs sobre el congrés: reglament, convocatòria, actes per a candidatures..., rés especialment rellevant, encara que si hi ha més informació que a la web popular. El congrés tindrà lloc el pròxim 14 de juny.

En canvi, m'he anat a la web del congrés o convenció del partit republicà nord-americà que tindrà lloc del 1 al 4 de setembre en Minneapolis-St. Paul. El contrast és sorprenent, sense deixar d'esmentar que el congrés no és d'aquí mes i mig i dos mesos, com a ERC i PP, sinó que la web s'ha fet a molts mesos vista.


A part de tenir: apartat de notícies, FAQ, newsletter per a estar al tant de tot el que passa, versió en anglès i en espanyol, informació sobre la ciutat i activitats que fer allà durant la convenció, informació sobre què són els delegats i el que fan, llista de totes les delegacions (tots els Estats del país), etc... a part de tot això encara hi ha més coses interessants que ofereixen als seus simpatitzants i a la gent interessada.

D'entre el que més m'ha cridat l'atenció destacaria:

1. Història de les convencions: es pot accedir a textos i vídeos. A més, qualsevol pot enllaçar vídeos de convencions que estiguin en YouTube i fins i tot pujar els seus propis vídeos explicant la seva visió i records d'anteriors congressos.
2. Central de Blogs: Tenen un apartat específic per a bloggers que vagin al congrés o que ho vagin a seguir per Internet. Per això hi ha un formulari per a apuntar-se i per a donar idees a l'organització sobre coses que podrien fer per a millorar les condicions de treball dels bloggers. L'objectiu no és altre que donar a conèixer la convenció mitjançant tots els mitjans de comunicació possibles, i els blogs és un d'aquests mitjans (en el formulari també pregunten sobre la data d'inici del blog i sobre el nombre de visitants únics mensuals).
3. Fullets descargables sobre la convenció, el lloc on es farà (Xcel Center), la ciutat de Minneapolis i sobre el respecte al medi ambient que es tindrà en la convenció.
4. Blog: disposen d'un blog on s'informa de les últimes novetats.
5. Voluntaris: "The convention and the 2008 Minneapolis-Saint Paul Host Committee will recruit habiti than 8,000 volunteers, who will perform key duties and play crucial rols in the areas of transportation, information services, hospitality, and special events during the week of the convention".
6. Concurs per a nens: s'ha creat un concurs per a nens de 7 a 12 anys. Han de fer una redacció sobre l'americà i patriota tema de: "What does the American Flag mean to you?". El guanyador llegirà el seu assaig en la convenció.
7. Descàrregues de banners i elements per a posar en el teu blog o web.

En resum, una excel·lent web, que informa, ofereix eines als visitants, intenta difondre l'esdeveniment, crea interactivitat entre el partit i els seus simpatitzants i està ben dissenyada.

En què es diferencia de la web del congrés d'ERC? en gairebé tot, en què es diferencia de la web del congrés del PP? que existeix una web.

Podria estar d'acord que els partits d'aquí no tenen tants mitjans econòmics i materials, però tant costa una mica d'imaginació? ni tan sols informen d'on es farà el congrés ni el que es debatrà ni com assistir.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger