Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El pròxim 9 de març són les eleccions al congrés de diputats, pel que tots els grups polítics i els candidats haurien d'estar ja en plena campanya electoral i usant qualsevol eina que existeixi per a donar-se a conèixer, a si mateixos i a les seves propostes. Internet, en el segle XXI, és ja una d'aquestes eines, però segons sembla solament ho és fora d'Espanya. Si en un post realitzat el passat 21 de gener vaig comptabilitzar 18 blogs (15% del total), ara, una vegada començada ja la campanya i amb tots els candidats usant les majors eines de campanya possibles, s'extreu la conclusió que de tots els candidats que es presenten a les eleccions generals de 2008 com cap de llista en la seva respectiva província al congrés de diputats, en total 120 (encara que he afegit algun que faltava), 33 d'ells, és a dir, sols un 27,5%, disposen de algun espai personal en Internet.

He analitzat els nº 1 de les llistes de totes les províncias, contant els candidats d'aquells partits que ja tenen representació parlamentària (en 2004). Així, per exemple, a Saragossa he buscat a Jesús Membrado (PSOE), Luisa Fernanda Rudi (PP) i Bizén Fuster (CHA).

El facil serà posar els 18 candidats que ja tenien un espai personal en Internet al gener: Bizén Fuster (CHA-Saragossa), Gabino de Lorenzo (PP-Asturies), Carme Chacón (PSC-Barcelona), Josep Antoni Duran i Lleida (CiU-Barcelona), Joan Ridao (ERC-Barcelona), Joan Herrera (IC-Barcelona), Jordi Xuclà (CiU-Girona), Francesc Canet (ERC-Girona), Jordi Sevilla (PSOE-Castelló), Antonio Erias (PP-A Coruña), Joaquín García Díez (PP-Lugo), José Blanco (PSOE-Lugo), Ana Pastor (PP-Pontevedra), César Luena (PSOE-La Rioja), Mariano Rajoy (PP-Madrid), José Luís Rodríguez Zapatero (PSOE-Madrid), Gaspar Llamazares (IU-Madrid) y Eduardo Madina (PSOE-Biscaia).
I afegir als "nous" 15 candidats amb blog: Montserrat Palma (PSC-Girona), Nekane Alzelai (EA-Guipúzcoa), Ramón Jáuregui (PSOE-Àlaba), Maria Antonia Trujillo (PSOE-Cáceres), Esteban González Pons (PP-València), Federico Trillo (PP-Alacant), Francesc Vallès (PSC-Tarragona), Jordi Ausàs (ERC-Lleida), Dolors Nadal (PP-Barcelona), Eloisa Álvarez (PSOE-Soria), Ignacio Cosidó (PP-Palencia), Fernando Bañolas (CC-Las Palmas), Javier Barrero (PSOE-Huelva), Vicente Guillén (PSOE-Teruel) y Cándida Martínez (PSOE-Granada).

Altres candidats cap de llista per la seva província: a) Tenen blogs no actualitzats (cas de Teófila Martínez (PP-Cadiz), b) Tenen blogs de campanya del seu partit, com per exemple Juan Callejón (PSOE-Almeria) o Pedro José Muñoz (PSOE-Àvila), entre altres; c) Escriuen un blog en algun diari, com Miguel Angel Cortés (PP-Valladolid) i Jesús Quijano (PSOE-Valladolid); i d) No tenen absolutament rés, i són la gran majoria.

Vist el vist, el poc que es pot extreure de l'anàlisi és que els candidats per Madrid i Barcelona tenen tots un espai personal en la xarxa. Que per partits el PSOE té 14 candidats amb web o blog, PP té 9, ERC té 3, IU-IC i CIU tenen 2, i el CHA, CC i EA tenen 1.

En resum, que al 2008 sols un 27,5% dels principals candidats a representar a la ciutadania tinguin un lloc on poder saber què pensen i què proposen és realment preocupant i diu molt, per desgràcia, dels nostres polítics. A més, serà molt interessant saber quants d'aquests polítics que acaben d'estrenar blog seguiran escrivint-lo a partir del 9 de març, però avanço que dubto que siguin més de 20 .

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger