Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

The Loneliest Job

El fotògraf George Tames va cobrir Washington DC durant quatre dècades (1945-1985), per al diari New York Times, i és recordat especialment per una fotografia: "The Loneliest Job" (el treball més solitari). Una fotografia del president John F. Kennedy mirant per la finestra al sud del despatx oval. Des de darrera, sembla com si el president nord-americà portés el pes del món a sobre.

Tot i que en realitat Kennedy simplement estava llegint els diaris dempeus, com sovint preferia fer a causa d'una lesió a l'esquena, produïda en els seus anys d'estudiant i empitjorada quan el seu vaixell va ser atacat en la segona guerra mundial. Com a resultat d'aquesta lesió, va portar un aparell ortopèdic a l'esquena la major part de la seva vida. Tampoc no podia asseure's per llarg temps, més de trenta o quaranta minuts en una cadira, sense haver d'aixecar-se i caminar. En particular, quan se sentia malament tenia el costum, a la Cambra i el Senat, i a la Presidència, de portar el seu pes sobre les seves espatlles, literalment, inclinant-se sobre una taula, una espècie d'estirada o la suavització de l'esquena. Sovint, com en aquesta ocasió, Kennedy llegia els diaris.

Encara que la foto va ser presa el 10 de febrer de 1961, la imatge més endavant tindria un significat més simbòlic, ja que durant la Crisi dels Míssils, el New York Times va batejar la foto, "la més solitària feina del món". La foto va ser una de les favorites del president Clinton, que la va penjar a la seva oficina presidencial privada al segon pis de la de la Casa Blanca.

És molt interessant la visió de George Tames de la Casa Blanca. Per a més informació podeu llegir una entrevista sobre els seus 40 anys d'experiències a Washington, o contemplar les seves millors imatges, al NY Times o al MOMA.

Vía Iconic photos.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger