Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

La revista IDP. Revista d'Internet, Dret i Política de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), ha publicat en el seu número 7 un article escrit entre Jose Rodríguez, Antoni Gutiérrez-Rubí i jo mateix. L'article, titulat "L'experiència de les eleccions generals del 2008", intenta analitzar quin ús van donar els partits polítics espanyols a Internet durant la passada campanya electoral de març de 2008. També analitza com va anar l'ús de la xarxa per part de ciutadans i blocaires individuals per a fer campanya.

Les passades eleccions del 9 de març de 2008 han estat les primeres eleccions generals a Espanya on la xarxa ha tingut un paper important en la campanya electoral. Internet ha entrat en campanya, i ha entrat de forma diferent a com ho havia fet fins a ara, no només en unes eleccions generals, sinó en qualsevol elecció a Espanya. Encara que els partits polítics han seguit tenint les seves pàgines web on es podien trobar notícies, biografia dels candidats, agenda d'actes, programa electoral, etc., s'observen cinc canvis clars en la manera de fer a través de la xarxa, canvis que també s'han produït en altres països. Aquest article tracta d'explicar quins van ser aquests canvis.
Aquest article sorgeix sobretot gràcies al treball que realitzem tots tres, al costat de Carlos Guadian, amb www.generales2008.info, on vam poder elaborar una part del treball recopilatori del que va ocórrer durant les eleccions generals a Internet.

Espero que us resulti interessant.

Podeu accedir als PDF des d'aquí: en català o en castellà.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger