Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

I el web d'ERC queda en entredit

El web d'un partit polític és la imatge del partit a Internet, és la principal font de noticies oficials i contrastades, i, per descomptat, al 2008, és on es dirigeixen primàriament els mitjans de comunicació i els militants i simpatitzants per a conèixer les últimes novetats que hi ha en l'organització.

Ahir van ser les eleccions a ERC, on es triaven democràticament amb els vots directes dels militants al president i al secretari general del partit, amb quatre possibles candidats per a cada lloc, i amb moltíssim soroll i presència en els mitjans de comunicació les darreres setmanes.
Per tot això, era previsible que sabent l'interès que suscitaven aquestes eleccions, l'equip de comunicació de ERC s'hagués preparat per anar informant de com anava la jornada i per descomptat d'anar explicant l'evolució dels resultats, i molt més sabent que les eleccions d'ERC no són com les generals, autonòmiques o municipals i que no s'anaven a poder seguir per programes especials de televisió.
El web era l'única manera d'informar-se des de casa per a saber qui estava guanyant i a quin poble o ciutat a mesura que s'anaven coneixent resultats.

Però... Què van fer al web d'ERC? van penjar cap a les set un recompte de participació i finalment els resultats (quan ja s'havien anunciat a tots els mitjans de comunicació). Els periodistes i simpatitzants o militants havien d'anar a la web d'una de les candidatures: Reagrupament.cat, per a veure com s'estava desenvolupant el recompte i els resultats, gairebé en directe. Mentrestant, al web d'ERC, a esperar que publiquessin alguna cosa.

Amb aquestes eleccions s'ha donat exemple des d'ERC del que és un partit amb veritable democràcia interna però no s'ha donat aquest exemple pel que fa a la comunicació a través de la seva pàgina web.

Per cert, han guanyat Joan Puigcercós i Joan Ridao, en una interessant campanya de totes les candidatures pel que fa a l'ús d'Internet.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger