Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El tanc de Margaret Thatcher


Avui es compleixen 30 anys del dia en què Argentina va reprendre per la força el control de les illes Malvines. Com aquest fet, als ulls britànics, constituïa una invasió del seu territori —l'única experimentada des de la Segona Guerra Mundial—, Margaret Thatcher va reaccionar amb celeritat, enviant als pocs dies de l'incident una força naval amb la missió de recapturar les illes. Malgrat la gran dificultat logística que va experimentar, l'empresa va resultar reeixida, fet que va produir en el Regne Unit una onada d'entusiasme patriòtic, que va redundar en un innegable augment de la seva popularitat com a primera ministra.

El factor Malvines i els senyals de recuperació econòmica al començament de 1983 van ajudar en gran manera a la causa del govern i a guanyar les eleccions d'aquest any per aclaparadora majoria. Sota el mandat de Margaret Thatcher, els conservadors havien guanyat amb una majoria de 144 diputats per sobre d'altres partits, la majoria més folgada assolida per un candidat des de 1935.

Per a les eleccions de 1987, la seva popularitat ja no era tan alta, però els seus assessors van pensar en fer quelcom per a recordar a la ciutadania qui era “Maggie”. És per això que en aquesta campanya, el 17 de setembre de 1986, va saltar a totes les portades la imatge de Thatcher pujada sobre un tanc, recordant el poder militar britànic i relacionant en les percepcions dels votants la guerra de les Malvines i el paper primordial de la dama de ferro.


 
Aquell dia, en el campament d'entrenament de l'OTAN en Fallingbostel, al sud d'Hamburg, la Sra. Thatcher es va anotar un cop quan va ser fotografiada en un tanc Challenger. El tanc i el mocador, com indiquena   Iconic photos, va recuperar la seva percepció i reputació com “la dama de ferro”. Thatcher semblava un “creuament entre Isadora Duncan i Lawrence d'Aràbia” va escriure el diari Telegraph. Va ser un dels aspectes importants en aquella campanya: recordar qui era i recordar l'important que va ser pel Regne Unit vèncer la guerra de les Malvines.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger